Quantcast
Γαλλία και Γερμανία καταδικάζουν την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία - enikonomia.gr
share

Γαλλία και Γερμανία καταδικάζουν την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία

δημοσιεύτηκε:

Η Γαλλία καταδίκασε σήμερα την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία και εξέφρασε την ελπίδα ότι η δημοκρατία στη χώρα θα υπερισχύσει.

“Ο τουρκικός λαός επέδειξε μεγάλη ωριμότητα και θάρρος υπερασπιζόμενος τους θεσμούς”, ανέφερε σε δήλωσή του ο υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Μαρκ Ερό.

“Η Γαλλία ελπίζει πως η ηρεμία μπορεί να επιστρέψει σύντομα. Εκφράζει την ελπίδα ότι η τουρκική δημοκρατία θα βγει ενισχυμένη από αυτή τη δοκιμασία και πως οι θεμελιώδεις ελευθερίες θα τύχουν πλήρους σεβασμού”, ανέφερε στη δήλωσή του ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ χαιρέτισε από την πλευρά του “την ισχυρή υποστήριξη” στη “δημοκρατία” που επέδειξαν η κοινωνία των πολιτών και οι πολιτικοί στην Τουρκία.

“Χαιρετίζω την ισχυρή υποστήριξη που επέδειξαν ο λαός και όλα τα πολιτικά κόμματα στη δημοκρατία και στη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της Τουρκίας”, έγραψε ο Στόλτενμπεργκ στον λογαριασμό του στο Twitter.


Κάθε προσπάθεια δια της βίας αλλαγής της δημοκρατικής τάξης στην Τουρκια καταδίκασε ο Σταϊνμάιερ

Κάθε προσπάθεια δια της βίας αλλαγής της δημοκρατικής τάξης στην Τουρκία καταδίκασε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, ο οποίος συγκάλεσε νωρίτερα σήμερα την Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων της κυβέρνησης, όπου εξέφρασε την «βαθιά ανησυχία» του για τις τελευταίες εξελίξεις στην Τουρκία.

«Καταδικάζω με τον πιο έντονο τρόπο κάθε προσπάθεια να αλλάξει με τη βία η δημοκρατική τάξη στην Τουρκία. Καλώ όλους τους εμπλεκόμενους να σεβαστούν τους δημοκρατικούς θεσμούς της Τουρκίας και να τηρήσουν την συνταγματική τάξη. Όλοι οι υπεύθυνοι πρέπει να τηρήσουν τους δημοκρατικούς κανόνες και τους κανόνες του Κράτους Δικαίου και να φροντίσουν ώστε να αποφευχθεί περαιτέρω αιματοχυσία. Είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι τα κόμματα που εκπροσωπούνται στην τουρκική Βουλή έχουν στηρίξει τις δημοκρατικές αρχές», δήλωσε ο κ.Σταϊνμάιερ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.