Quantcast
Κίνα: Άνοιξε τις πύλες του το πρώτο κέντρο για τη στήριξη των χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων - enikonomia.gr
share

Κίνα: Άνοιξε τις πύλες του το πρώτο κέντρο για τη στήριξη των χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων

δημοσιεύτηκε:

Στην πόλη Τσενγκντού της Νοτιοδυτικής Κίνας άνοιξε σήμερα το πρώτο Κέντρο για τη στήριξη νέων χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων.

Η χρηματοπιστωτική θερμοκοιτίδα, που ονομάζεται Financial Dreamworks Chengdu, απευθύνεται σε «παίκτες» χρηματοπιστωτικής τεχνολογίας και υπηρεσιών, όπως τα hedge funds και οι εταιρείες που ασχολούνται με το ψηφιακό νόμισμα και τον δανεισμό χωρίς τραπεζική διαμεσολάβηση, σύμφωνα με τον Μιάο Γουέι, γενικό διευθυντή του χορηγού του Κέντρου, της εταιρείας Chengdu Financial City Investment & Development.

Το Κέντρο δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας της εταιρείας αυτής με το υποκατάστημα της κεντρικής τράπεζας της Κίνας στο Τσενγκντού και αποτελεί ένα ακόμη βήμα στο να γίνει η επαρχία του Σιτσουάν το χρηματοπιστωτικό κέντρο της Κεντρικής και Δυτικής Κίνας. Σημειώνεται ότι το Τσενγκντού έχει τον μεγαλύτερο αριθμό χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στην περιοχή.

Το Κέντρο βρίσκεται στην οικονομική πόλη του Τσενγκντού (Chengdu Financial City), όπου έχουν την έδρα τους 350 χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και περισσότερες από 50 μη χρηματοπιστωτικές εταιρείες.

Η Κίνα άρχισε να προωθεί τη δημιουργία Κέντρων με κατευθυντήριες γραμμές στις αρχές του 2015 ως έναν τρόπο για τη στήριξη της μαζικής επιχειρηματικότητας. Αρκετές άλλες δυτικές πόλεις βλέπουν τον χρηματοπιστωτικό τομέα ως τον δρόμο για μία υψηλή ανάπτυξη: Η Γκουιγιάνγκ και η Τσονγκίνγκ σχεδιάζουν επίσης χρηματοπιστωτικά κέντρα.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.