Quantcast
Μέτωπο κατά των χάκερ δημιουργούν οι τράπεζες των ΗΠΑ - enikonomia.gr
share

Μέτωπο κατά των χάκερ δημιουργούν οι τράπεζες των ΗΠΑ

δημοσιεύτηκε:

Μέτωπο» κατά των χάκερ που στοχεύουν με αλλεπάλληλες επιθέσεις τον χρηματοπιστωτικό κλάδο δημιουργούν οι μεγαλύτερες τράπεζες των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Wall Street Journal, κολοσσοί όπως η Citigroup, η Goldman Sachs, η Bank of America, η JP Morgan Chase, η Morgan Stanley και άλλοι ενώνουν τις δυνάμεις τους για να αντιμετωπίσουν τις κυβερνοεπιθέσεις.

Παρότι η πρωτοβουλία βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο στάδιο, εκτιμάται ότι οι τράπεζες που είναι μέλη της «συμμαχίας» θα ανταλλάσσουν πληροφορίες για τις επιθέσεις που δέχονται, θα καταρτίζουν από κοινού σχέδια αντιμετώπισης και θα οργανώνουν «ασκήσεις προσομοίωσης» για να διαπιστώσουν τις αντοχές των συστημάτων τους.

Σημειώνεται ότι ο χρηματοπιστωτικός τομέας είναι ο τρίτος δημοφιλέστερος στόχος κυβερνοεπιθέσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά τον κλάδο υγείας και τη βιομηχανία, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της IBM. 

Στην προσπάθειά τους να θωρακιστούν έναντι του κινδύνου των κυβερνοεπιθέσεων, ενισχύουν συνεχώς τα αμυντικά τους τείχη. Μόνο η JP Morgan, για παράδειγμα, σκοπεύει να δαπανήσει περί τα 600 εκατ. δολάρια φέτος για να βελτιώσει τα συστήματα ασφαλείας της.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.