Quantcast
Βραζιλία: Ξεκινά εισαγγελική έρευνα εναντίον της Ρουσέφ και του Λούλα - enikonomia.gr
share

Βραζιλία: Ξεκινά εισαγγελική έρευνα εναντίον της Ρουσέφ και του Λούλα

δημοσιεύτηκε:

Ένας εισαγγελέας του Ομοσπονδιακού Ανώτατου Δικαστηρίου της Βραζιλίας επέτρεψε την έναρξη έρευνας εναντίον της προέδρου Ντίλμα Ρουσέφ και του πρώην προέδρου Λουίθ Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα με την κατηγορία ότι παρακώλυσαν τη διαδικασία μιάς ευρείας έρευνας διαφθοράς, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι GloboNews χθες.

Σύμφωνα με το κανάλι, το οποίο δεν αποκάλυψε τις πηγές του, ο γενικός εισαγγελέας Ροντρίγκο Ζανό ζήτησε από το ανώτατο δικαστήριο της χώρας (γνωστό ως STF) την άδεια να ξεκινήσει έρευνα για την Ρουσέφ και τον Λούλα.

Εκπρόσωποι τύπου του STF και της προεδρίας της χώρας δεν έχουν κάνει δηλώσεις προς το παρόν.

Η Ρουσέφ, η οποία απομακρύνθηκε από την εξουσία τον Μάιο, έχει ήδη παραπεμφθεί σε δίκη στη Γερουσία η οποία ξεκινά στις 25 Αυγούστου με την κατηγορία παραποίησης στοιχείων του δημοσίου ελλείμματος.

Πρόσφατα επανέλαβε τη δήλωσή της ότι είναι αθώα και ζήτησε από τη Γερουσία τον τερματισμό της διαδικασίας της παραπομπής της.



«Είμαι αθώα», επαναλαμβάνει η Ντίλμα Ρουσέφ

Η Ντίλμα Ρουσέφ, η οποία απομακρύνθηκε από την εξουσία τον Μάιο και παραπέμφθηκε σε δίκη από τη Γερουσία καθώς τη βαρύνει η κατηγορία πως παραποίησε τα στοιχεία για το δημόσιο έλλειμμα, δήλωσε σήμερα ότι είναι «αθώα» και έτοιμη να οργανώσει ένα δημοψήφισμα με το ερώτημα εάν πρέπει να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές, εάν δεν καθαιρεθεί μετά τη δίκη της, σε ανοικτή επιστολή της.

«Η Γερουσία πρέπει να τερματίσει τη διαδικασία της παραπομπής, αναγνωρίζοντας τις αδιάψευστες αποδείξεις ότι δεν διέπραξα κανένα έγκλημα, ότι είμαι αθώα», επέμεινε η πρόεδρος στην ανοικτή επιστολή της προς τον λαό της Βραζιλίας, την οποία ανέγνωσε η ίδια στην Μπραζίλια ενώπιον του Τύπου και ανήρτησε σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

Η Ρουσέφ αναμένεται ευρέως να καταδικαστεί οριστικά και να καθαιρεθεί στη δίκη της, η οποία δεν αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί πριν από τα τέλη του Αυγούστου το νωρίτερο. Έρευνες που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα σε ΜΜΕ της Βραζιλίας έδειξαν ότι η πλειοψηφία των μελών της Γερουσίας τάσσεται υπέρ της καταδίκης της.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.