Quantcast
Στη χρυσή εποχή της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας βρίσκεται η Κίνα - enikonomia.gr
share

Στη χρυσή εποχή της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας βρίσκεται η Κίνα

δημοσιεύτηκε:

Η στρατηγική της Κίνας για την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα οδήγησε στην ίδρυση περισσότερων εταιρειών, στη δημιουργία θέσεων εργασίας και σε μία ώθηση για τη βιομηχανική αναδιάρθρωση, δήλωσε ο Λιν Νιανσιού, αναπληρωτής διευθυντής της Εθνικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων. Κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου φέτος ιδρύθηκαν 2,62 εκατομμύρια εταιρείες, αριθμός αυξημένος κατά 28,6% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2015, σημείωσε ο ίδιος σε συνέντευξη Τύπου.

«Η Κίνα είναι στη χρυσή εποχή της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας», τόνισε ο Λιν. Η αύξηση του αριθμού των νέων επιχειρήσεων οδήγησε στην αύξηση της απασχόλησης. Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι νέες εταιρείες δημιούργησαν 1,46 εκατομμύριο θέσεις εργασίας στο πρώτο εξάμηνο, από τις οποίες οι 230.000 δημιουργήθηκαν μόνο στον Ιούνιο.

Αντιμέτωπη με την επιβράδυνση της οικονομίας της, η Κίνα στηρίζεται στη μαζική καινοτομία και επιχειρηματικότητα για να διατηρήσει την αξιοζήλευτη ανάπτυξή της, αναδιαρθρώνοντας ταυτόχρονα την οικονομία της. Οι αναδυόμενες βιομηχανίες της χώρας σημείωσαν μεγάλη άνοδο, με τα έσοδά τους να αυξάνονται κατά 11,6% στο πρώτο εξάμηνο του έτους. Τα κέρδη τους εκτινάχθηκαν 18,9% σε ετήσια βάση έναντι αύξησης 15,4% πριν από έναν χρόνο.

Ο αριθμός των αιτήσεων για κατοχύρωση πατεντών αυξήθηκε σε 1,45 εκατομμύριο την ίδια περίοδο, σημειώνοντας άνοδο 37,8% σε ετήσια βάση.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.