Quantcast
Η Κίνα έχει τη μεγαλύτερη συμβολή στην ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας - enikonomia.gr
share

Η Κίνα έχει τη μεγαλύτερη συμβολή στην ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας

δημοσιεύτηκε:

Παρά τις ανησυχίες για την επιβράδυνση της οικονομίας της, η Κίνα εξακολουθεί να έχει τη μεγαλύτερη συμβολή στην ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας, σημείωσε ο Stephen Roach, μέλος της Διοίκησης του Πανεπιστημίου Yale και πρώην πρόεδρος της Morgan Stanley για την Ασία.

Εάν η κινεζική οικονομία αναπτυχθεί με ρυθμό 6,7% το 2016, σύμφωνα με τον επίσημο κυβερνητικό στόχο, θα αντιστοιχούν σε αυτή 1,2 ποσοστιαίες μονάδες της παγκόσμιας ανάπτυξης (του παγκόσμιου Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος) φέτος, δήλωσε ο Roach. Με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) να προβλέπει ρυθμό ανάπτυξης 3,1% για την παγκόσμια οικονομία φέτος, η Κίνα θα συμβάλει σχεδόν το 39% της συνολικής παγκόσμιας ανάπτυξης, υπερβαίνοντας τη συμβολή άλλων μεγάλων οικονομιών, ανέφερε ο ίδιος σε ανάλυσή του στην ιστοσελίδα Project Syndicate.

Η οικονομία των ΗΠΑ, που είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο, αναμένεται να αναπτυχθεί με ρυθμό 2,2% φέτος, συμβάλλοντας μόνο με 0,3 της ποσοστιαίας μονάδας στην παγκόσμια ανάπτυξη ή μόνο με το ένα τέταρτο σχεδόν της συμβολής της Κίνας, σύμφωνα με τον Αμερικανό ειδικό. «Η συμβολή της Κίνας στην παγκόσμια ανάπτυξη είναι στην πραγματικότητα 50% μεγαλύτερη από την πιθανή συνολική συμβολή με 0,8 της ποσοστιαίας μονάδας από τις αναπτυγμένες οικονομίες», πρόσθεσε.

Επιπλέον, καμία αναπτυσσόμενη χώρα δεν πλησιάζει την Κίνα αναφορικά με τη συμβολή της στην παγκόσμια ανάπτυξη, σύμφωνα με τον Roach. Η Ινδία αναμένεται να αναπτυχθεί φέτος με ρυθμό 7,4%, αλλά θα συμβάλει πιθανότατα μόλις με 0,6 της ποσοστιαίας μονάδας στην παγκόσμια ανάπτυξη, καθώς η οικονομία της αντιστοιχεί μόνο στο 7,6% της παγκόσμιας.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.