Quantcast
Μετά το σκάνδαλο της Volkswagen ακολουθεί η Fiat; - enikonomia.gr
share

Μετά το σκάνδαλο της Volkswagen ακολουθεί η Fiat;

δημοσιεύτηκε:

Η Γερμανία εντόπισε ασυνήθιστα αυξημένες εκπομπές ρύπων σε τέσσερα οχήματα της Fiat Chrysler, με το Βερολίνο να κατηγορεί ως εκ τούτου την ιταλοαμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία ότι χρησιμοποιεί μια παράνομη συσκευή που απενεργοποιεί συστήματα επεξεργασίας καυσαερίων, σύμφωνα με έγγραφα της γερμανικής κυβέρνησης.

Σε επιστολές προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ιταλικό υπουργείο Μεταφορών, οι οποίες απεστάλησαν χθες και στις οποίες είχε πρόσβαση το Reuters, το Βερολίνο αναφέρει ότι τα ευρήματα των δοκιμών που διενήργησαν οι γερμανικές αρχές απέδειξαν «την παράνομη χρήση συσκευής για την απενεργοποίηση συστημάτων επεξεργασίας καυσαερίων» από την Fiat.

Σύμφωνα με τα γερμανικά έγγραφα, οι ιταλικές αρχές υποστήριξαν ότι τα αποτελέσματα των δικών τους δοκιμών απέκλεισαν την ύπαρξη τέτοιου είδους παράνομης συσκευής και αρνήθηκαν να λάβουν μέτρα σε βάρος της Fiat.

Ως εκ τούτου, η γερμανική κυβέρνηση παρότρυνε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να διαβουλευθεί με τις ιταλικές αρχές προκειμένου να επιλύσουν το θέμα των εκπομπών, σύμφωνα με την επιστολή.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.