Quantcast
Έτινγκερ: Η Ευρώπη χρειάζεται επενδύσεις 800 δισ. σε ψηφιακές υποδομές - enikonomia.gr
share

Έτινγκερ: Η Ευρώπη χρειάζεται επενδύσεις 800 δισ. σε ψηφιακές υποδομές

δημοσιεύτηκε:

Η Ευρώπη χρειάζεται να επενδύσει σχεδόν 800 δισεκ. δολάρια στις ψηφιακές υποδομές της για να καλύψει τη διαφορά της από τις ΗΠΑ και την Κίνα, δήλωσε σήμερα ο αρμόδιος Ευρωπαίος Επίτροπος.

Ο Επίτροπος για την Ψηφιακή Οικονομία και Κοινωνία Γκίντερ Έτινγκερ κάλεσε επίσης τους ομοεθνείς του Αυστριακούς να απορρίψουν τις λαϊκίστικες απόψεις που θα αποτρέψουν ανθρώπους με εξειδίκευση σε θέματα τεχνολογίας να μεταναστεύσουν στην Ευρώπη προκειμένου να βοηθήσουν να προχωρήσει η ανάπτυξη.

Εάν η Ευρώπη δεν μπορέσει να αναπτύξει δίκτυα οπτικών ινών και ασύρματες εφαρμογές και δίκτυα υψηλής ταχύτητας 5G επόμενης γενιάς αρκετά γρήγορα, «τότε θα χάσουμε, διότι δεν θα είναι δυνατές σημαντικές τεχνολογικές εφαρμογές στη βιομηχανία μας», δήλωσε ο Έτινγκερ.

Σύμφωνα με τον Επίτροπο, η Amazon και η Google ευνοούνται από τα πρότυπα δεδομένων που ισχύουν στις ΗΠΑ και έχουν δυνατότητα να συλλέξουν στοιχεία που τους δίνουν τη δυνατότητα να γνωρίζουν καλύτερα τις ανάγκες των πελατών τους συγκριτικά με τις περισσότερες ευρωπαϊκές εταιρίες.

«Χρειάζονται επενδύσεις ύψους 600-700 δισεκ. ευρώ στην ευρωπαϊκή περιοχή, σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας», δήλωσε ο Έτινγκερ σε πάνελ του ετήσιου συνεδρίου European Forum Alpbach στην Αυστρία. Αυτό περιλαμβάνει επενδύσεις στην Ελβετία, την Ουκρανία και τα δυτικά Βαλκάνια, που είναι μέρος των πανευρωπαϊκών υποδομών, πρόσθεσε.

Ο Έτινγκερ είπε ότι πραγματοποιεί γύρο επισκέψεων σε ευρωπαϊκές χώρες προκειμένου να μιλήσει για την ανάγκη κοινών ψηφιακών προτύπων, καθώς αυτό είναι ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστεί ο ανταγωνισμός ψηφιακών κολοσσών όπως η Amazon and Google.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.