Quantcast
Ο Πούτιν δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να συρρικνωθεί η Ευρωζώνη στο μέλλον - enikonomia.gr
share

Ο Πούτιν δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να συρρικνωθεί η Ευρωζώνη στο μέλλον

δημοσιεύτηκε:

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συρρικνωθεί στο μέλλον η Ευρωζώνη. «Δεν αποκλείω ότι θα μπορούσαν να ληφθούν κάποιες αποφάσεις που θα ένωναν μία ομάδα χωρών με ίδια επίπεδα ανάπτυξης και, έτσι, κατά την άποψή μου, θα ενισχυόταν το ευρώ», δήλωσε ο Πούτιν σε συνέντευξη που έδωσε στο πρακτορείο Bloomberg.

Ο Πούτιν τόνισε ότι η Ρωσία διατηρεί το 40% των συναλλαγματικών διαθεσίμων της σε ευρώ, για να δείξει ότι δεν είναι προς το συμφέρον της χώρας του να «καταρρεύσει» η Ευρωζώνη που αριθμεί 19 μέλη. Ο ίδιος επαίνεσε τις μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρωζώνης για μία «πολύ ρεαλιστική προσέγγιση» στην επίλυση των προβλημάτων της.

Στη σύνοδο κορυφής της G20, που θα γίνει στην Κίνα, ο Πούτιν θα συναντηθεί για πρώτη φορά με την πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι. Ο Ρώσος Πρόεδρος δήλωσε ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών δεν είναι «οι καλύτερες τελευταία» και ότι θα βελτιωθούν μόνο αν η Μέι επανεξετάσει την εγγύτητα της χώρας της προς τις ΗΠΑ και ασκήσει μία «πιο ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική. «Οι σχέσεις της Βρετανίας με τη Ρωσία δεν εξαρτώνται από την παρουσία ή την απουσία της από την ΕΕ, αλλά από την ειδική σχέση της με τις ΗΠΑ», τόνισε ο Πούτιν, προσθέτοντας: «Εάν η βρετανική πλευρά θεωρεί ότι υπάρχει ανάγκη για διάλογο σε ορισμένα θέματα, τότε είμαστε έτοιμοι, δεν θα ενοχληθούμε».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.