Quantcast
Ρέντσι: Πρέπει να καταβληθούν μεγαλύτερες προσπάθειες για τη βελτίωση της οικονομίας - enikonomia.gr
share

Ρέντσι: Πρέπει να καταβληθούν μεγαλύτερες προσπάθειες για τη βελτίωση της οικονομίας

δημοσιεύτηκε:

«H ιταλική oικονομία πάει καλύτερα, αλλά πρέπει να καταβληθούν μεγαλύτερες προσπάθειες» δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματτέο Ρέντσι, κατά την παρέμβασή του στο διεθνές οικονομικό φόρουμ του ιδρύματος Αμπροζέτι.

Επικαλούμενος τα τελευταία στατιστικά στοιχεία για το ΑΕΠ της χώρας, τα οποία δημοσιοποιήθηκαν σήμερα, ο Ρέντσι πρόσθεσε: «πήγαμε καλύτερα αλλά δεν χρειάζομαι γκάλοπ για να σας πω ότι αυτό το καλύτερα δεν αρκεί».

Υπενθύμισε επίσης ότι «με την κυβέρνησή του, η Ιταλία ξανακέρδισε 585.000 θέσεις εργασίας» ενώ ο ίδιος αρχικά «θα ήταν ικανοποιημένος και με ένα αποτέλεσμα κατά 50% χαμηλότερο».

«Το δημόσιο έλλειμμα στην Ιταλία είναι το χαμηλότερο των τελευταίων δέκα ετών και θα συνεχίσει να μειώνεται», τόνισε παράλληλα ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης, σύμφωνα με τον οποίο δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι «η Ισπανία έχει πετύχει μεγαλύτερη ανάπτυξη επειδή η σχέση του ελλείμματος ως προς το ΑΕΠ της έχει αγγίξει το 5%».

«Η πρόκληση του 2016 δεν είναι η οικονομία. Όχι διότι πάει καλά, κάθε άλλο, αλλά επειδή υπάρχουν διάφορα πολιτικά θέματα στο τραπέζι της διεθνούς κοινότητας, τα οποία απαιτούν καινοτόμες απαντήσεις», κατέληξε ο κεντροαριστερός πρωθυπουργός.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.