Quantcast
Η Άγκυρα δέχεται τις καθυστερήσεις στην κατάργηση της βίζας - enikonomia.gr
share

Η Άγκυρα δέχεται τις καθυστερήσεις στην κατάργηση της βίζας

δημοσιεύτηκε:

Η Τουρκία είναι τώρα πρόθυμη να δεχθεί η κατάργηση των θεωρήσεων εισόδου για τους πολίτες της που επισκέπτονται την ΕΕ να πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος του έτους, αντί για τον Οκτώβριο, που ήταν προηγουμένως ο στόχος, αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Welt am Sonntag, η οποία επικαλείται ανώτερες τουρκικές κυβερνητικές πηγές.

Η Άγκυρα έχει απειλήσει να αποχωρήσει από τη συμφωνία με την ΕΕ για το μεταναστευτικό, αν δεν πετύχει να χαλαρώσουν μέχρι τον Οκτώβριο οι ταξιδιωτικοί κανονισμοί, όμως ο τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ομέρ Τσελίκ υποβάθμισε αυτή την προοπτική χθες, Σάββατο, έπειτα από μια συνάντησή του με αξιωματούχους της ΕΕ.

Η Welt am Sonntag αναφέρει πως ανώτεροι τούρκοι αξιωματούχοι δήλωσαν πως μια καθυστέρηση μέχρι τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο θεωρείται τώρα αποδεκτή. Ωστόσο οι τούρκοι αξιωματούχοι εξακολουθουν να επιμένουν ότι η κατάργηση των θεωρήσεων εισόδου πρέπει να εξασφαλιστεί “όχι αργότερα από το τέλος του χρόνου”, αναφέρει η εφημερίδα.

Σύμφωνα πάντα με τη Welt am Sonntag, πηγές στην ΕΕ δήλωσαν πως οι δύο πλευρές έχουν περιορίσει τις διαφορές τους σχετικά με την εφαρμογή των αντιτρομοκρατικών νόμων της Τουρκίας, κάτι που η ΕΕ είχε θέσει ως όρο για να απαλλάξει τους Τούρκους από την υποχρέωση της βίζας, αλλά δεν έκαναν γνωστές λεπτομέρειες.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.