Quantcast
Στενότερες οι σχέσεις Βρετανίας - ΗΠΑ μετά το Brexit - enikonomia.gr
share

Στενότερες οι σχέσεις Βρετανίας – ΗΠΑ μετά το Brexit

δημοσιεύτηκε:

Η βρετανή πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δήλωσε σήμερα ότι συζήτησε με τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ και ότι θα έχει μαζί του διαβουλεύσεις για να εξασφαλίσουν ότι οι δύο χώρες τους θα έχουν τη στενότερη δυνατή εμπορική σχέση.

Ο Ομπάμα δήλωσε από την πλευρά του πως η Μέι προωθεί τη σταθερότητα σε μια περίοδο μετάβασης και πως οι ΗΠΑ έχουν κάθε πρόθεση να διασφαλίσουν ότι η αμερικανο-βρετανική σχέση θα συνεχιστεί μετά το Brexit.

Η Μέι και ο Ομπάμα συναντήθηκαν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της Ομάδας των Είκοσι (G20) στην ανατολική κινεζική πόλη Χανγκτζόου.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν ο Ομπάμα δήλωσε επίσης πως οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να συνεργάζονται με τη Βρετανία όσον αφορά τις απειλές στον κυβερνοχώρο, το Ισλαμικό Κράτος και την Ουκρανία.

Εξάλλου ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Μάλκομ Τέρνμπουλ δήλωσε πως η χώρα του και η Βρετανία επιδιώκουν αμφότερες να συνάψουν από νωρίς μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου.

Ο Τέρνμπουλ είπε στους δημοσιογράφους στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G20 στη Χανγκτζόου πως θέλει τη συμφωνία ώστε, όταν η Βρετανία εγκαταλείψει τν ΕΕ, να μπορούν οι αγορές να είναι πολύ ανοικτές ανάμεσα στην Αυστραλία και τη Βρετανία.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.