Quantcast
Στα σκαριά ρωσοτουρκικό επενδυτικό ταμείο - enikonomia.gr
share

Στα σκαριά ρωσοτουρκικό επενδυτικό ταμείο

δημοσιεύτηκε:

Ο ρώσος υπουργός Οικονομίας Αλεξέι Ουλιουκάγεφ δήλωσε σήμερα ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και ο τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συμφώνησαν να δημιουργήσουν ένα κοινό ρωσοτουρκικό επενδυτικό ταμείο.

Οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της Ομάδας των Είκοσι (G20) χθες στην ανατολική κινεζική πόλη Χανγκτζού.

«Ολοκληρώνουμε την εργασία για τον σχηματισμό ενός ρωσο-τουρκικού επενδυτικού ταμείου», δήλωσε ο Ουλιουκάγεφ. «Στο τέλος Αυγούστου, η Τουρκία έκανε τις απαραίτητες νομοθετικές αλλαγές για να δημιουργήσει έναν εταίρο αντίστοιχο του δικού μας ταμείου άμεσων επενδυσεων — το Τουρκικό ταμείο κρατικής περιουσίας».

«Πιστεύω ότι κάποια στιγμή τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο θα έχουμε έναν κατάλογο με προγράμματα και μια γραμμή πιστώσεων για να αρχίσουμε τη δουλειά».

Η Τουρκία ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα σχέδια για τη δημιουργία ενός ταμείου κρατικής περιουσίας που έχει στόχο να προωθεί την ετήσια ανάπτυξη στη διάρκεια της επόμενης δεκαετίας και να καθησυχάσει τους επενδυτές μετά την αποτυχημένη αποπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου.

Ο Ουλιουκάγεφ δήλωσε επίσης πως η Ρωσία και η Τουρκία πλησιάζουν στην ολοκλήρωση μιας συμφωνίας ελεύθερων συναλλαγών και πως για τον σκοπό αυτό θα συναντηθεί στα τέλη Οκτωβρίου με τον τούρκο ομόλογό του Νιχάτ Ζεϊμπεκτζί.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.