Quantcast
Σόιμπλε: Υπάρχει περιθώριο για περικοπές φόρων κατά 15 δισ. ευρώ στη... Γερμανία - enikonomia.gr
share

Σόιμπλε: Υπάρχει περιθώριο για περικοπές φόρων κατά 15 δισ. ευρώ στη… Γερμανία

δημοσιεύτηκε:

Η Γερμανία έχει το περιθώριο να μειώσει τους φόρους κατά περίπου 15 δισεκ. ευρώ μετά τις ομοσπονδιακές εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2017 παρά τις αυξημένες δαπάνες για τους μετανάστες, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Η προεκλογική εκστρατεία για τις κάλπες που θα στηθούν την επόμενη χρονιά έχει ήδη ξεκινήσει στη Γερμανία, με τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Άγγελα Μέρκελ, μέλος των οποίων είναι ο Σόιμπλε, να προσπαθούν να ικανοποιήσουν τους ψηφοφόρους, κάποιοι εκ των οποίων στράφηκαν προς άλλες παρατάξεις λόγω της μεταναστευτικής πολιτικής του CDU.

Μιλώντας στην κάτω βουλή του γερμανικού κοινοβουλίου, ο Σόιμπλε τόνισε ότι η απασχόληση, οι μισθοί και οι φόροι αυξάνονται στην Γερμανία ενώ παράλληλα ενισχύονται τα φορολογικά έσοδα, η οικονομία αναπτύσσεται και ο προϋπολογισμός είναι ισοσκελισμένος.

Ο Σόιμπλε δήλωσε ότι, ενώ η Γερμανία θα χρειαστεί να δαπανήσει χρήματα για την ενσωμάτωση των εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών που έφθασαν πέρυσι στη χώρα και για την εγχώρια ασφάλεια, θα υπάρχει περιθώριο για ελιγμούς σε ό,τι αφορά τους φόρους.

«Μετά το 2017, στην επόμενη νομοθετική περίοδο, θα έχουμε περιθώριο να μειώσουμε τους φόρους κατά περίπου 15 δισεκ. ευρώ», δήλωσε ο Σόιμπλε. Πρόσθεσε ότι αυτές οι περικοπές φόρων θα στοχεύουν σε άτομα με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.