Quantcast
Ιρλανδία: Ανάκαμψη του δείκτη καταναλωτικού κλίματος - enikonomia.gr
share

Ιρλανδία: Ανάκαμψη του δείκτη καταναλωτικού κλίματος

δημοσιεύτηκε:

Το καταναλωτικό κλίμα στην Ιρλανδία ανέκαμψε από την πτώση που σημείωσε τον περασμένο μήνα στον απόηχο της ψήφου υπέρ του Brexit, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, επιστρέφοντας στα επίπεδα στα οποία κινείτο για το μεγαλύτερο διάστημα του τελευταίου 12μήνου, σε μια συγκρατημένα αισιόδοξη ένδειξη για την οικονομία.

Η Ιρλανδία θεωρήθηκε η χώρα που θα έχει να χάσει τα περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη οικονομία της ΕΕ από την απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την ΕΕ, με το καταναλωτικό κλίμα να υποχωρεί μετά το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου στο δεύτερο χαμηλότερο επίπεδό του από τις αρχές του έτους.

Ωστόσο, ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος KBC Bank Ireland/ESRI ανήλθε στις 102,7 μονάδες τον Αύγουστο από τις 99,6 τον Ιούλιο, οριακά χαμηλότερα από τον Ιούνιο αν και κάτω από το υψηλό 15ετίας των 108,6 μονάδων του Ιανουαρίου.

Η ψήφος υπέρ του Brexit δεν είχε τόσο άμεσο σοβαρό αντίκτυπο στην οικονομία, σχολίασε ο επικεφαλής οικονομολόγος του KBC Όστιν Χιουζ. “Κατά συνέπεια, οι καταναλωτές επανεκτίμησαν τη διάρκεια και το μέγεθος της ζημιάς που ίσως προκαλέσει στην ιρλανδική οικονομία”, είπε ο οικονομολόγος.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.