Quantcast
CSU: «Η Γερμανία πρέπει να παραμείνει Γερμανία» - enikonomia.gr
share

CSU: «Η Γερμανία πρέπει να παραμείνει Γερμανία»

δημοσιεύτηκε:

Όχι, μπροστά στις κάμερες και μετά την πικρή ήττα των Χριστιανοδημοκρατών στις τοπικές εκλογές του Μεκλεμβούργου Πομερανία, όπου είδαν τα ποσοστά τους να κατρακυλούν και το ξενοφοβικό κόμμα Εναλλακτική για την Γερμανία να προηγείται, ο πρόεδρος των Χριστιανοκοινωνιστών Χορστ Ζεεχόεφερ δεν θέλησε να πει κάτι.

Τώρα όμως ήρθε η ώρα του. Σε συνεδρίαση του προεδρείου της CSU σήμερα και αύριο στο Σβάρτσενφελντ, θέλει να προετοιμάσει το κόμμα του για νέες μάχες με το Βερολίνο σχετικά με την προσφυγική πολιτική της καγκελαρίου Μέρκελ. Ακόμα να προετοιμαστεί για να αντιμετωπίσει την Εναλλακτική για την Γερμανία, η οποία ευθλυνεται για την ήττα της Χριστιανικής Ένωσης στις πρόσφατες τοπικές εκλογές.

Θα είναι δυο σημαντικές ημέρες για το Χριστιανοκοινωνικό Κόμμα αλλά και για τον ίδιο τον Χορστ Ζεεχόεφερ προσωπικά. Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ξεκαθάρισε πάντως τη στάση της στο γερμανικό κοινοβούλιο και υπερασπίστηκε την μέχρι τώρα πολιτική της.

Οι Χριστιανοδημοκράτες όμως επιμένουν. «Γνήσια CSU» είναι το κεντρικό σύνθημα της συνάντησης και οι προτάσεις είναι σαφείς: απαγόρευση της μπούρκας και του διπλού διαβατηρίου, ναι στον ορισμό ανώτατου ορίου υποδοχής προσφύγων και τη δημιουργία ζωνών τράνζιτ. Ακόμα είναι σαφές ότι θέλουν τη δημιουργία ενός νόμου που «θα δίνει προτεραιότητα στους μετανάστες από χώρες δυτικές, χριστιανικές». Επιπλέον αναφέρουν πως «Η Γερμανία πρέπει να παραμείνει Γερμανία». Παρά την κριτική που έχουν δεχθεί οι Χριστιανοκοινωνιστές και από το αδελφό κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών θεωρούν τις θέσεις τους δίκαιες και πως ο κόσμος είναι μαζί τους, τουλάχιστον στη Βαυαρία.

Στο στόχαστρο και η Εναλλακτική για την Γερμανία


Η συνάντηση στο Σβάρτσενφελντ είναι και για έναν άλλο λόγο σημαντική. Το κόμμα για πρώτη φορά μετά από εννέα χρόνια θα αποκτήσει ένα νέο πρόγραμμα βασικών θέσεων. Και το νέο πρόγραμμα με τις 42 σελίδες μπορεί να μην είναι μεγάλο σε έκταση είναι ωστόσο “ζουμερό” όσον αφορά τη συγκέντρωση συντηρητικών θέσεων ενός κόμματος που θέλει να κυβερνάει μόνο του στη Βαυαρία και να έχει λόγο στην πολιτική του Βερολίνου.

Τέλος, για τον Χορστ Ζεεχόφερ η σημερινή συνάντηση είναι σημαντική για το μέλλον της Χριστιανικής Ένωσης. Θεωρεί πως η CSU είναι ο θεματοφύλακας των αξιών της Χριστιανικής Ένωσης. Αξίες του Βαυαρού πολιτικού Φραντς Γιόζεφ Στράους που έλεγαν ότι δεξιότερα της Χριστιανικής Ένωσης δεν υπάρχει χώρος για ένα νόμιμο κόμμα. Ο Χορστ Ζεεχόφερ δεν θέλει να αφήσει περιθόριο στην Εναλλακτική για την Γερμανία. Διότι απλά, εάν αύξανε τα ποσοστά της στη Βαυαρία, θα κινδύνευε η μονοκρατορία των Χριστιανοκοινωνιστών.

Πηγή: DW

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.