Quantcast
Πλήγμα για την εκστρατεία της η πνευμονία της Κλίντον - enikonomia.gr
share

Πλήγμα για την εκστρατεία της η πνευμονία της Κλίντον

δημοσιεύτηκε:

Λιγότερο από δύο μήνες πριν τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές και την ώρα που το προβάδισμα της Χίλαρι Κλίντον έναντι του Ντόναλντ Τραμπ στις δημοσκοπήσεις εξανεμίζεται, η υποψήφια των Δημοκρατικών διαγνώστηκε με πνευμονία και αναγκάστηκε να ακυρώσει όλες τις προεκλογικές εμφανίσεις για τις επόμενες δύο μέρες.

Τα πλάνα που δείχνουν την Χίλαρι Κλίντον να εγκαταλείπει την εκδήλωση για τα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου υποβασταζόμενη από συνεργάτες της και να καταρρέει λίγο πριν επιβιβαστεί στο όχημα που την περίμενε αποτελούν το χειρότερο δυνατό σενάριο για την υποψήφια των Δημοκρατικών στην καυτή φάση του αμερικανικού προεκλογικού αγώνα.

Λίγες ώρες μετά την αναγκαστική αποχώρηση από την εκδήλωση για την 11η Σεπτεμβρίου η Χίλαρι Κλίντον εξήλθε από το διαμέρισμα της κόρης της στην Νέα Υόρκη δηλώνοντας στους δημοσιογράφους ότι είναι καλά. Απέφυγε ωστόσο να αναφερθεί στο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει, λέγοντας απλά ότι «είναι μια όμορφη μέρα στην Νέα Υόρκη».

Έτοιμος να δημοσιεύσει τις ιατρικές του εξετάσεις ο Τραμπ


Σύμφωνα με την γιατρό της κ. Κλίντον, η πνευμονία διαγνώστηκε ήδη την περασμένη Παρασκευή, ωστόσο η πρώην πρώτη κυρία συνέχισε κανονικά τον προεκλογικό της αγώνα. Η διάγνωση είναι πλήγμα για την Χίλαρι Κλίντον, μιας και η αμερικανική κοινή γνώμη δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην κατάσταση της υγείας των υποψηφίων για την προεδρία. Την ίδια στιγμή αποτελεί το ιδανικό επιχείρημα για τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος εδώ και καιρό δηλώνει ότι η υγεία της Χίλαρι Κλίντον είναι κλονισμένη και δεν της επιτρέπει να αναλάβει την προεδρία. Ποτέ όμως μέχρι σήμερα δεν έχει παρουσιάσει αποδείξεις για τα λεγόμενά του.

Όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για το επεισόδιο υγείας της Κλίντον μετά από επίσκεψή του στο πυροσβεστικό σώμα της Νέας Υόρκης, που διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στα γεγονότα της 11η Σεπτεμβρίου, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε λακωνικά ότι «δεν γνωρίζει τίποτα». Λίγες ώρες αργότερα όμως ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών δήλωνε μέσω twitter ότι είναι έτοιμος να δημοσιεύσει όλες του τις ιατρικές εξετάσεις και προκαλούσε την αντίπαλό του να πράξει το ίδιο.

Γεγονός είναι ότι η Χίλαρι Κλίντον βρίσκεται πλέον υπό τρομερή πίεση. Υποχρεώνεται σε αναγκαστικό διάλειμμα από τον προεκλογικό της αγώνα αφήνοντας στην ουσία ελεύθερο το πεδίο στον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος και δεν αποκλείεται να περάσει και πάλι μπροστά στις δημοσκοπήσεις δύο μήνες πριν τις προεδρικές εκλογές στις 8 Νοεμβρίου.

Πηγή: DW

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.