Quantcast
Σε 7 τομείς επικεντρώνεται ο οικονομικός διάδρομος Κίνας, Μογγολίας και Ρωσίας - enikonomia.gr
share

Σε 7 τομείς επικεντρώνεται ο οικονομικός διάδρομος Κίνας, Μογγολίας και Ρωσίας

δημοσιεύτηκε:

Η Κίνα, η Μογγολία και η Ρωσία θα συνεργαστούν σε επτά τομείς προκειμένου να δημιουργήσουν έναν τριμερή οικονομικό διάδρομο, σύμφωνα με τις βασικές κατευθυντήριες γραμμές που δημοσιοποίησε η Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων (NDRC).

Οι τρεις γειτονικές χώρες θα βελτιώσουν τις υποδομές μεταφορών, επεκτείνοντας τις χερσαίες, αεροπορικές και θαλάσσιες συνδέσεις, σύμφωνα με την NDRC. Οι τρεις χώρες σχεδιάζουν να αναβαθμίσουν τα λιμάνια εισόδου και να απλουστεύσουν τις τελωνειακές διαδικασίες.

Οι τρεις χώρες δεσμεύθηκαν να έχουν στενότερη συνεργασία στον τομέα της ενέργειας και των ορυκτών πόρτων, της υψηλής τεχνολογίας, της μεταποίησης, της γεωργίας και της δασοκομίας. Παράλληλα, συμφώνησαν να επεκτείνουν το εμπόριο σε παραμεθόριες περιοχές και να διευρύνουν το εμπόριο υπηρεσιών, προσβλέποντας επίσης σε μεγαλύτερη συνεργασία στην εκπαίδευση, την επιστήμη και την τεχνολογία, στον πολιτισμό, τον τουρισμό, στην ιατρική περίθαλψη και την πνευματική ιδιοκτησία. Οι τρεις χώρες δεσμεύθηκαν επίσης να ενισχύσουν τη συνεργασία στην προστασία του περιβάλλοντος και να προωθήσουν τις σχέσεις μεταξύ των τοπικών κυβερνήσεων και των παραμεθόριων περιοχών.

Οι κατευθυντήριες γραμμές υπογράφηκαν τον Ιούνιο στην Τασκένδη του Ουζμπεκιστάν, ύστερα από συνάντηση των ηγετών της Κίνας, της Μογγολίας και της Ρωσίας.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.