Quantcast
Σε δημοπρασία προσωπικά αντικείμενα του ζεύγους Ρίγκαν - enikonomia.gr
share

Σε δημοπρασία προσωπικά αντικείμενα του ζεύγους Ρίγκαν

δημοσιεύτηκε:

Έπιπλα, κοσμήματα και καουμπόικες μπότες είναι μεταξύ των περισσότερων από τα 700 προσωπικά αντικείμενα που κάποτε ανήκαν στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Ρόναλντ Ρίγκαν και την πρώτη κυρία, Νάνσυ Ρίγκαν και βγαίνουν σε δημοπρασία από τον Οίκο Κρίστις.

«Είναι η προσωπική πτυχή ενός δημόσιου βίου», δήλωσε ο Τζόναθαν Ρέντελ από τον οίκο δημοπρασιών.

Πολλά από τα αντικείμενα που πωλούνται είχαν μεταφερθεί από την Καλιφόρνια στον Λευκό Οίκο μαζί με τους Ρίγκαν και στη συνέχεια επέστρεψαν στην προσωπική οικία του ζευγαριού.

Η Νάνσι Ρίγκαν πέθανε τον περασμένο Μάρτιο. Ο Ρόναλντ Ρίγκαν πέθανε το 2004.

Στη δημοπρασία αναμένεται να συγκεντρωθούν πάνω από 2 εκατομμύρια δολάρια, έσοδα που θα διατεθούν στο Προεδρικό Ίδρυμα και Ινστιτούτο Ρόναλντ Ρίγκαν.

Το ζευγάρι έζησε σεμνά. «Δεν ήταν ένας απίστευτα πολυτελής τρόπος ζωής. Υπάρχουν πολλά αντικείμενα που συνδέονται με τον χρόνο που περνούσαν μαζί. Σχεδόν τα πάντα είναι σε ζεύγη. Ήταν πολύ αφοσιωμένοι ο ένας στον άλλο κι αυτό πραγματικά φαίνεται», τόνισε ο Τζόναθαν Ρέντελ στο Reuters.

Μεταξύ των αντικειμένων που δημοπρατούνται είναι οι καουμπόικες μπότες, δώρο από τον ηθοποιό των γουέστερν Ρεξ Άλεν, με ανάγλυφη την αμερικανική προεδρική σφραγίδα, που αναμένεται να πωληθούν προς 20.000 δολάρια.

Κορυφαίο κομμάτι της δημοπρασίας είναι το διαμαντένιο και χρυσό μενταγιόν λιοντάρι του Van Cleef & Arpels που αναμένεται να πωληθεί από 30.000 έως 50.000 δολάρια.

Τα αγαπημένα βιβλία των Ρίγκαν, μουσική συλλογή από την προσωπική δισκοθήκη του ζευγαριού και οι φωτογραφίες που κοσμούσαν την μεταπροεδρική κατοικία τους στο Μπελ Ερ είναι επίσης στον κατάλογο της δημοπρασίας, η οποία διοργανώνεται μέσω διαδικτύου έως τις 27 Σεπτεμβρίου. Την Τετάρτη και την Πέμπτη η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί με την κλασσική διαδικασία στο παράρτημα του οίκου στη Νέα Υόρκη.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.