Quantcast
Η Citigroup «βλέπει» το τέλος της ποσοτικής χαλάρωσης - enikonomia.gr
share

Η Citigroup «βλέπει» το τέλος της ποσοτικής χαλάρωσης

δημοσιεύτηκε:

Σε σκέψεις έχουν βάλει τους αναλυτές της Citigroup οι πρόσφατες αποφάσεις της κεντρικής τράπεζας της Ιαπωνίας. Μελέτη της επενδυτικής τράπεζας «βλέπε» το τέλος των πολιτικών ποσοτικής χαλάρωσης και σημειώνει πως «η απόφαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας να θέσει στόχο για την απόδοση του 10ετούς ομολόγου σηματοδοτεί την αρχή του τέλους της ποσοτικής χαλάρωσης, στέλνοντας ένα σημαντικό μήνυμα προς τις άλλες κεντρικές τράπεζες».

Παράλληλα, εξηγείται πως οι ενέργειες αυτές συνεπάγονται πως ο«ι κεντρικές τράπεζες (κυρίως η BOJ και, σε μικρότερο βαθμό, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα) αναγνωρίζουν όλο και περισσότερο ότι η πολιτική που ακολουθούσαν, τη σύνδεση δηλαδή συγκεκριμένων αυξήσεων του μεγέθους του ισολογισμού τους με τις μεταβολές της συνολικής ζήτησης και του πληθωρισμού, είναι βαθιά προβληματική και πρέπει να είναι αντικατασταθεί».

Οι αναλυτές της Citigroup καταλήγουν επισημαίνοντας πως «η άμεση ανησυχία για τις κεντρικές τράπεζες δεν είναι τόσο η μείωση της αποτελεσματικότητας των εν λόγω αγορών, αλλά μάλλον το σημαντικότερο ζήτημα της εξάντλησης των κατάλληλων στοιχείων ενεργητικού για να αγοράσουν καθώς και τις παράπλευρες απώλειες της έλλειψης assets».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.