Quantcast
Μήνυση κατά του κυβερνήτη του Μίσιγκαν κατέθεσε η Tesla - enikonomia.gr
share

Μήνυση κατά του κυβερνήτη του Μίσιγκαν κατέθεσε η Tesla

δημοσιεύτηκε:

Σε μήνυση κατά του κυβερνήτη της πολιτείας Μίσιγκαν των ΗΠΑ Ρικ Σνάιντερ και άλλων κυβερνητικών αξιωματούχων σκοπεύει να προχωρήσει η Tesla για την άρνηση του κράτους να επιτρέψει στην εταιρεία την πώληση των πολυτελών ηλεκτρικών της αυτοκινήτων απευθείας στους καταναλωτές.

Η αγωγή, η οποία πρόκειται να κατατεθεί στο Αμερικανικό Περιφερειακό Δικαστήριο του Μίσιγκαν, έρχεται μόλις λίγες ημέρες αφότου το κράτος απέρριψε την αίτηση της αυτοκινητοβιομηχανίας να μπορεί να πουλάει τα οχήματα της απευθείας στους πελάτες.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, εκπρόσωπος του κυβερνήτη του Μίσιγκαν δήλωσε πως ο Σνάιντερ δεν επιθυμούσε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο αναφορικά με την υπόθεση.

Από την πλευρά της η Tesla υποστηρίζει ότι με αυτή της την κίνησή επιδιώκει από τον δικαστή που θα αναλάβει την υπόθεση να ακυρώσει έναν νόμο του Μίσιγκαν που είχε ψηφιστεί το 2014, βάσει του οποίου απαγορεύεται στην Tesla να πουλά ή να επιδιορθώνει αυτοκίνητα εντός της πολιτείας. Η εταιρεία σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι επί δύο χρόνια βρίσκεται εις αναζήτηση μιας νομοθετικής λύσης.

«Δυστυχώς οι τοπικοί έμποροι αυτοκινήτων και οι τοπικές κατασκευάστριες εταιρείες έχουν καταστήσει σαφές ότι θα αντιταχθούν σε οποιονδήποτε νόμο επιτρέψει στην Tesla να λειτουργήσει στο Μίσιγκαν», αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας.

«Όπως είχε πει στην Tesla ένας βουλευτής: οι τοπικοί έμποροι αυτοκινήτων δεν σας θέλουν εδώ. Οι τοπικοί κατασκευαστές δεν σας θέλουν εδώ. Έτσι, δεν πρόκειται να μείνετε εδώ».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.