Quantcast
Κίνα: 104 εκατ. Κινέζοι επισκέφτηκαν τουριστικές περιοχές στο πλαίσιο της αργίας της «Χρυσής Εβδομάδας» - enikonomia.gr
share

Κίνα: 104 εκατ. Κινέζοι επισκέφτηκαν τουριστικές περιοχές στο πλαίσιο της αργίας της «Χρυσής Εβδομάδας»

δημοσιεύτηκε:

Θετικά εξελίσσεται η κίνηση στην αγορά, αλλά και οι επισκέψεις τουριστών σε ολόκληρη την Κίνα, καθώς εκατομμύρια Κινέζοι ταξίδεψαν για την αργία της “Χρυσής Εβδομάδας,” μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων “Xinhua.”

Τα στοιχεία δείχνουν ότι 104 εκατομμύρια Κινέζοι επισκέφτηκαν τουριστικές περιοχές σε ολόκληρη την Κίνα χθες, κατά τη δεύτερη ημέρα της αναφερόμενης αργίας. Ο αριθμός αυτός των επισκέψεων είναι αυξημένος κατά 12,5% σε σύγκριση με την περσινή επισκεψιμότητα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Κινεζικού Οργανισμού Τουρισμού (CNTA).

Τα ίδια στοιχεία δείχνουν ότι τα χρήματα που ξόδεψαν οι επισκέπτες στις διάφορες περιοχές της Κίνας αυξήθηκαν κατά 16,1% σε ετήσια βάση, φτάνοντας στα 12,7 δισεκατομμύρια δολάρια, μόνο για τη χθεσινή ημέρα.

Η αύξηση στη διακίνηση των τουριστών, επισημάνθηκε από την πρώτη ημέρα έναρξης των εβδομαδιαίων εορτασμών, το Σάββατο, με την αυξημένη διακίνηση επιβατών στους σιδηροδρόμους, καθώς μετακινήθηκαν 14,4 εκατομμύρια επιβάτες, καταγράφοντας ετήσια αύξηση 15%, σύμφωνα με τα στοιχεία των κινεζικών σιδηροδρόμων.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.