Quantcast
O «κόκκινο-κόκκινο-πράσινος» συνασπισμός κερδίζει έδαφος στη Γερμανία - enikonomia.gr
share

O «κόκκινο-κόκκινο-πράσινος» συνασπισμός κερδίζει έδαφος στη Γερμανία

δημοσιεύτηκε:

Ενας συνασπισμός Σοσιαλδημοκρατών-Αριστεράς και Πρασίνων (SPD-Die Linke-Die Gruenen), μετά τις εθνικές εκλογές του 2017, κερδίζει έδαφος στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων, σύμφωνα με δημοσκόπηση της γερμανικής εφημερίδας Bild .

To 44% των ερωτηθέντων τάσσεται πλέον υπέρ ενός τέτοιου αν και υπερέχει ακόμα η προτίμηση στον υφιστάμενο συνασπισμό Χριστιανοδημοκρατών / Xριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) – Σοσιαλδημoκρατών (SPD) με ποσοστό 51%, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Insa, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό της της γερμανικής εφημερίδας.

Εναν συνασπισμό CDU/CSU-Πρασίνων και Φιλελεύθερου Κόμματος (FDP) θα προτιμούσε το 48,5%. Ας σημειωθεί όμως ότι το FDP δεν εκπροσωπείται στην παρούσα Βουλή και είναι άγνωστο αν θα καταφέρει να πάρει πάνω από 5% ώστε να εξασφαλίσει την είσοδό του στην επόμενη.

Τα γερμανικά κόμματα αναλυτικά θα ελάμβαναν: το Xριστιανοδημοκρατικό (CDU/CSU) 30% (σταθερό σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της Bild), το Σοσιαλδημοκρατικό (SPD) 21% (σταθερό), η Αριστερά (Die Linke) 11,5% (+0,5%) και οι Πράσινοι 11,5% (+1,5%), οι Φιλελεύθεροι (FDP) 7% (σταθεροί), η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) 15% (-0,5%).


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.