Quantcast
Ιρλανδία: Η κεντρική τράπεζα αναθεωρεί επί τα χείρω τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη - enikonomia.gr
share

Ιρλανδία: Η κεντρική τράπεζα αναθεωρεί επί τα χείρω τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη

δημοσιεύτηκε:

Η κεντρική τράπεζα της Ιρλανδίας ανακοίνωσε σήμερα ότι αναθεώρησε προς τα κάτω την πρόβλεψή της για το ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης για δεύτερο κατά σειρά τρίμηνο, επικαλούμενη την αδυναμία στις εξαγωγές και την εγχώρια ζήτηση.

Η κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε ότι οι κίνδυνοι έχουν γίνει ξεκάθαρα καθοδικοί λόγω των αβέβαιων επιπτώσεων από την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ.

Η οικονομία της Ιρλανδίας θα σημειώσει ρυθμό ανάπτυξης 4,5% το 2016, συγκριτικά με 4,9% που ήταν η πρόβλεψη πριν από τρεις μήνες, όπως ανέφερε η τράπεζα στην τριμηνιαία έκθεσή της. Την Τρίτη, το υπουργείο Οικονομικών αναθεώρησε πτωτικά την πρόβλεψή του για το 2016 στο 4,2%.

Με αυτό το ρυθμό, η Ιρλανδία θα είναι μάλλον και πάλι η οικονομία με τις καλύτερες επιδόσεις στην ΕΕ. Ωστόσο, το βάρος που δίνει στις εξαγωγές και τις εμπορικές της σχέσεις με τη Βρετανία την καθιστούν ιδιαίτερα ευάλωτη στον αντίκτυπο του Brexit.

Η κεντρική τράπεζα εξήγησε ότι δεν προχώρησε σε πτωτική αναθεώρηση της πρόβλεψης για ανάπτυξη 3,6% το 2017, καθώς ο αντίκτυπος του Brexit παραμένει μέχρι στιγμής ασαφής. Το υπουργείο Οικονομικών προβλέπει ανάπτυξη 3,5%.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.