Quantcast
Ντράγκι: Σημαντικό πρόβλημα κερδοφορίας στις ευρωπαϊκές τράπεζες - enikonomia.gr
share

Ντράγκι: Σημαντικό πρόβλημα κερδοφορίας στις ευρωπαϊκές τράπεζες

δημοσιεύτηκε:

Tα γεωπολιτικά ρίσκα και μια επιβράδυνση του παγκοσμίου εμπορίου αποτελούν τους βασικούς κινδύνους για την ευρωζώνη, δήλωσε ο Μ. Ντράγκι στη συνέντευξη τύπου που έδωσε στα πλαίσια της Συνόδου του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον.

Ο επικεφαλής της ΕΚΤ ανέφερε ότι οι οικονομικές προοπτικές της ευρωζώνης έχουν σταθεροποιηθεί, σύμφωνα με το Reuters. Η ανάπτυξη στην ευρωζώνη θα συνεχιστεί με σταθερούς αλλά μέτριους ρυθμούς, συμπλήρωσε.

Πρόσθεσε ότι δεν έχει παρατηρήσει κάτι που θα μπορούσε να αποκαλέσει «φούσκα» στην οικονομία.Ο ίδιος τόνισε ότι η απόδοση ιδίων κεφαλαίων των ευρωπαικών τραπεζών δεν είναι ικανοποιητική.



Όπως σημείωσε, οι δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας Tier 1 των ευρωπαϊκών τραπεζών έχουν αυξηθεί από το 9% στο 13% τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο υπάρχει σημαντικό πρόβλημα κερδοφορίας.

Πάντως κάποιες τράπεζες έχουν επηρεαστεί περισσότερο από το περιβάλλον της οικονομίας και των επιτοκίων, και άλλες λιγότερο, όπως σημείωσε ο Μάριο Ντράγκι.

Προέβλεψε ότι σύντομα ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη θα κινηθεί υψηλότερα. Σε ό,τι αφορά την πολιτική που ακολουθεί η Fed ανέφερε πως «είναι ξεκάθαρο ότι ΕΚΤ και Fed ακολουθούν διαφορετικά μονοπάτια».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.