Quantcast
Κίνα: Η κυβέρνηση ενθαρρύνει τις συγχωνεύσεις και την αναδιοργάνωση των επιχειρήσεων - enikonomia.gr
share

Κίνα: Η κυβέρνηση ενθαρρύνει τις συγχωνεύσεις και την αναδιοργάνωση των επιχειρήσεων

δημοσιεύτηκε:

Το Κρατικό Συμβούλιο της Κίνας ανακοίνωσε σήμερα κατευθυντήριες οδηγίες, ενθαρρύνοντας τις συγχωνεύσεις και την αναδιοργάνωση των επιχειρήσεων σε βασικούς κλάδους, καθώς η χώρα μεταβαίνει σε μία πιο ανοικτή, προσανατολισμένη στην αγορά οικονομία και προσπαθεί να μειώσει τη μόχλευση.

Οι επιχειρήσεις ενθαρρύνονται να υπαχθούν σε διαπεριφερειακές εξαγορές και αναδιοργάνωση, ώστε η χώρα να έχει έναν μικρότερο αριθμό εταιρειών υψηλής ποιότητας. Οι κρατικές επιχειρήσεις ενθαρρύνονται να αντλούν ιδιωτικά κεφάλαια με τη μεταβίβαση μετοχών τους, μέσα από αυξήσεις του κεφαλαίου τους και την έκδοση νέων μετοχών.

Οι κατευθυντήριες οδηγίες καλούν σε επιταχυμένες μεταρρυθμίσεις μονοπωλιακών κλάδων και την εισαγωγή ιδιωτικών κεφαλαίων για την ενθάρρυνση επενδύσεων από διάφορες πηγές και τη διαφοροποίηση της ιδιοκτησίας. Στις επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα υπερβάλλουσας παραγωγικής δυναμικότητας συνιστάται ιδιαίτερα να επιταχύνουν τις συγχωνεύσεις και την αναδιοργάνωση για να μειωθεί το πρόβλημα αυτό. Οι εταιρείες ζόμπι ενθαρρύνονται να φύγουν από την αγορά.

Οι συγχωνεύσεις και η αναδιοργάνωση πρέπει να προωθηθούν σε κλάδους με χαμηλά ποσοστά συγκέντρωσης ή υψηλό ανταγωνισμό, ώστε να βελτιωθεί η κερδοφορία τους. Η κυβέρνηση υποσχέθηκε οικονομική στήριξη στην κατεύθυνση αυτή. Οι επιχειρήσεις που είναι επιλέξιμες θα μπορούν να εκδίδουν προνομιούχες μετοχές και μετατρέψιμα ομόλογα για να αντλούν κεφάλαια για τις παραπάνω δραστηριότητες, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.