Quantcast
UBS: Οι παρεμβάσεις των τραπεζιτών ενέχουν κινδύνους - enikonomia.gr
share

UBS: Οι παρεμβάσεις των τραπεζιτών ενέχουν κινδύνους

δημοσιεύτηκε:

«Οι κεντρικές τράπεζες έχουν προχωρήσει σε τεράστιες παρεμβάσεις στην αγορά. Μπορεί κανείς να πει ότι οι κεντρικές τράπεζες είναι πλέον αντισυμβαλλόμενα μέρη σε πολλές αγορές. Είναι ο απόλυτος αγοραστής», σημείωσε σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο CNBC, οπρόεδρος της UBS και πρώην φορέας χάραξης πολιτικής στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), Άξελ Βέμπερ.

Στο περιθώριο του ετήσιοπυ συνεδρίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και της Παγκόσμιας Τράπεζας, ο κ. Βέμπερ υπογράμμισε: «Οι επενδυτές έχουν οδηγηθεί σε επενδύσεις όπου έχουν πολύ μικρή ικανότητα αντιμετώπισης του τι έχουν αναλάβει και πιστεύω ότι αυτό είναι σαφής υπενθύμιση του πού βρισκόμασταν το 2007, αλλά σε διαφορετική κατηγορία περιουσιακών στοιχείων» και προσέθεσε:

«Επομένως πιστεύω ότι οι κεντρικοί τραπεζίτες χρειάζεται να είναι προσεκτικοί ώστε να μη συνεχίσουν να παράγουν αναταράξεις στις αγορές, τις οποίες παραδέχονται –είναι γνωστή παρενέργεια- αλλά η αντίληψη ότι ο υποβόσκων αντίκτυπος της νομισματικής πολιτικής ξεπερνά τις πιθανές παρενέργειες, κατά την άποψή μου αρχίζει να είναι λανθασμένη».

Και κατέληξε: «Δεν θεωρώ ότι έστω και ένας trader μπορεί να σας πει ποια είναι η κατάλληλη τιμή ενός περιουσιακού στοιχείου που αγοράζει, αν εξαιρέσετε όλη αυτή την παρέμβαση των κεντρικών τραπεζών», προειδοποίησε ο Weber και κατέληξε υπογραμμίζοντας πως αυτό σημαίνει ότι οι επενδυτές συχνά κάνουν κακές επιλογές για το πού να τοποθετήσουν τα χρήματά τους».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.