Quantcast
FT: Η Deutsche Bank είχε ειδική μεταχείριση στα stress test - enikonomia.gr
share

FT: Η Deutsche Bank είχε ειδική μεταχείριση στα stress test

δημοσιεύτηκε:

«Η Deutsche Bank έλαβε ειδική μεταχείριση στα stress tests του περασμένου καλοκαιριού, τα οποία υπόσχονταν να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνηστις ευρωπαϊκές τράπεζες με το να αξιολογήσουν με τον ίδιο τρόπο τα οικονομικά των ιδρυμάτων», αποκαλύπτει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times και προσθέτει:

«Η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, της οποίας οι μετοχές υποχώρησαν μέχρι και 22% τις τελευταίες εβδομάδες εξαιτίας φόβων για το πρόστιμο 14 δισ. δολαρίων από τις ΗΠΑ, χρησιμοποιεί όλο αυτό το διάστημα τα αποτελέσματα των stress tests του Ιουλίου ως απόδειξη για τα υγιή οικονομικά της. Ωστόσο οι Financial Times ανακάλυψαν ότι τα αποτελέσματα της Deutsche Bank ενισχύθηκαν από μια ειδική παραχώρηση στην οποία συμφώνησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα που έχει την επίβλεψη».

«Τα αποτελέσματα της Deutsche Bank περιλάμβαναν έσοδα τεσσάρων δισ. δολαρίων από την πώληση του μεριδίου της στην κινεζική τράπεζα HuaXia, παρότι η συμφωνία δεν είχε πραγματοποιηθεί μέχρι τα τέλη του 2015, το επίσημο χρονικό περιθώριο για την συμπερίληψη συναλλαγών», αναφέρει το ρεπορτάζ και εξηγεί:

«Η πώληση του μεριδίου της HuaXia συμφωνήθηκε το Δεκέμβριο του 2015. Δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί και αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει καθυστέρηση διότι έχασε μια προθεσμία των ρυθμιστικών αρχών τον περασμένο μήνα, αν κι η τράπεζα εξακολουθεί να είναι σίγουρη για την ολοκλήρωσή της φέτος. Η ειδική μεταχείριση στην περίπτωση της HuaXia αποκαλύφθηκε σε υποσημείωση στα αποτελέσματα στα stress tests της Deutsche Bank. Καμία από τις 50 άλλες τράπεζες δεν είχε παρόμοιες υποσημειώσεις στα αποτελέσματά της, παρότι αρκετές επίσης είχαν κλείσει συμφωνίες που δεν είχαν ολοκληρωθεί στα τέλη του 2015» και καταλήγει:

«Σε μία περίπτωση, η ισπανική τράπεζα Caixabank ολοκλήρωσε την πώληση περιουσιακών στοιχείων του εξωτερικού, αξίας 2,6 δισ. ευρώ, στην μητρική της εταιρία Criteria Holding το Μάρτιο, αλλά και δεν πάλι δεν της επετράπη να περιλάβει τον αντίκτυπο αυτής της πώλησης στα αποτελέσματά της».



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.