Quantcast
Κίνα: Στο 6,7% η ανάπτυξη στο γ' τρίμηνο - enikonomia.gr
share

Κίνα: Στο 6,7% η ανάπτυξη στο γ’ τρίμηνο

δημοσιεύτηκε:

Ετήσια αύξηση 6,7% κατέγραψε το ΑΕΠ της Κίνας κατά το τρίτο τρίμηνο του 2016, παραμένοντας σταθερό σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα τα στατιστικά στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα.

Αύξηση των επενδύσεων περιουσιακών στοιχείων και εξοπλισμού των επιχειρήσεων

Ετήσια αύξηση 8,2% κατέγραψαν οι επενδύσεις στα περιουσιακά στοιχεία και τον εξοπλισμό (FAI) των κινεζικών επιχειρήσεων την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2016.

Ωστόσο το ποσοστό αυτό, είναι μειωμένο κατά 0,8% από την αύξηση που είχε καταγραφεί στα δύο προηγούμενα τρίμηνα.

Για το μήνα Σεπτέμβριο, η ετήσια αύξηση καταγράφηκε στο 9%, συγκρινόμενη με το ποσοστό της αύξησης 8,2% τον Αύγουστο.

Οι επενδύσεις FAI (Fixed Asset Investment) συμπεριλαμβάνουν την διάθεση οικονομικών κεφαλαίων για την απόκτηση υποδομών, περιουσιακών στοιχείων, αλλά και μηχανολογικού εξοπλισμού.


Αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής


Η βιομηχανική παραγωγή της Κίνας αυξήθηκε κατά 6% την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2016, με έμφαση στα θετικά αποτελέσματα του τομέα παραγωγής προϊόντων υψηλής τεχνολογίας, αλλά και της βιομηχανικής παραγωγής εξοπλισμού, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα.

Τα στατιστικά στοιχεία για τη μέτρηση της βιομηχανικής παραγωγής στην Κίνα, αναλύουν τις επιδόσεις επιχειρήσεων, με οικονομικό αποτέλεσμα άνω των 2,97 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως.


Αύξηση κατέγραψαν και οι επενδύσεις στον μεσιτικό τομέα

Ετήσια αύξηση 5,8% κατέγραψαν οι επενδύσεις στο μεσιτικό τομέα της Κίνας, την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2016, έναντι αύξησης 5,4% που είχε καταγραφεί το οκτάμηνο.

Η αύξηση την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2016, ήταν στο 5,3%, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.