Quantcast
Επ' αόριστον καθυστέρηση των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων για τη Συρία - enikonomia.gr
share

Επ’ αόριστον καθυστέρηση των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων για τη Συρία

δημοσιεύτηκε:

Η προοπτική να ξεκινήσει μια πολιτική διαδικασία για την επίλυση της κρίσης στη Συρία θα καθυστερήσει επ’ αόριστον εξαιτίας της αποτυχίας της Δύσης να θέσει υπό έλεγχο τους βίαιους ισλαμιστές που δρουν στη χώρα, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου.

Σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν από τη ρωσική τηλεόραση ο Σόιγκου επεσήμανε ότι οι αντάρτες που υποστηρίζονται από τις δυτικές κυβερνήσεις επιτίθενται εναντίον πολιτών στο Χαλέπι, παρά την αναστολή των αεροπορικών επιδρομών από τον ρωσικό στρατό.

«Κατά συνέπεια, η προοπτική να ξεκινήσει μια διαδικασία διαπραγματεύσεων και να επιστρέψει η ειρήνη στη Συρία θα καθυστερήσει επ’ αόριστον», εξήγησε ο Σόιγκου.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας πρόσθεσε ότι χρειάζεται να καταβληθούν συνολικές προσπάθειες για την εξάλειψη των τρομοκρατών από τη Συρία. «Προκειμένου να εξαλειφθούν οι τρομοκράτες στη Συρία είναι απαραίτητο να καταβληθούν κοινές προσπάθειες», τόνισε ο Σόιγκου.

Παράλληλα ο Ρώσος υπουργός εξήγησε ότι η ρωσική Πολεμική Αεροπορία δεν έχει πραγματοποιήσει πτήσεις πάνω από το Χαλέπι εδώ και περισσότερο από δύο εβδομάδες, έπειτα από αίτημα του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Όπως ζήτησε ο ανώτατος διοικητής των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, δεν έχουμε κάνει χρήση της αεροπορίας μας εδώ και 16 ημέρες», εξήγησε.

Ο Σόιγκου κατήγγειλε τις καθημερινές επιθέσεις που εξαπολύθηκαν από αντάρτες εναντίον αμάχων που προσπάθησαν να πλησιάσουν τους διαδρόμους που οδηγούσαν έξω από το Χαλέπι στη διάρκεια της ανθρωπιστικής κατάπαυσης του πυρός.

«Αυτή είναι η αντιπολίτευση με την οποία είναι δυνατό να διαπραγματευτούμε;», διερωτήθηκε.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.