Quantcast
Να κατευνάσει τις ανησυχίες του τραπεζικού τομέα προσπαθεί το Λονδίνο - enikonomia.gr
share

Να κατευνάσει τις ανησυχίες του τραπεζικού τομέα προσπαθεί το Λονδίνο

δημοσιεύτηκε:

Το εμπόριο μεταξύ Βρετανίας και Ιράν αυξάνεται και η κυβέρνηση εργάζεται προκειμένου να επιλύσει τις ανησυχίες του τραπεζικού τομέα που περιορίζουν την περαιτέρω επέκτασή του, δήλωσε σήμερα ο Βρετανός υπουργός Εμπορίου Λίαμ Φοξ.

Παρά την άρση των διεθνών τραπεζικών κυρώσεων τον Ιανουάριο, η Τεχεράνη έχει εξασφαλίσει σχέσεις με έναν περιορισμένο αριθμό μικρότερων τραπεζών, καθώς οι κυρώσεις των ΗΠΑ παραμένουν σε ισχύ και μεγάλα ξένα ιδρύματα συνεχίζουν να φοβούνται ότι ίσως τους επιβληθούν πρόστιμα.

«Αργά, αλλά με αυξανόμενο ενθουσιασμό, οι βρετανικές επιχειρήσεις αρχίζουν να συνεργάζονται και πάλι με το Ιράν… βλέπουμε τις πρώτες ενδείξεις αυξανόμενου εμπορίου μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και του Ιράν», δήλωσε ο Φοξ σε συνέδριο της City and Financial Global.

«Οι ανησυχίες του τραπεζικού τομέα για την διευκόλυνση των πληρωμών ή την παροχή χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών σημαίνουν ότι τα οφέλη της χαλάρωσης των κυρώσεων δεν έχουν υλοποιηθεί πλήρως και η επίλυση αυτών των προβλημάτων παραμένει προτεραιότητα για αυτή την κυβέρνηση».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.