Quantcast
Ανησυχητική η τουρκική εμπλοκή στο Ιράκ - enikonomia.gr
share

Ανησυχητική η τουρκική εμπλοκή στο Ιράκ

δημοσιεύτηκε:

Στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού τύπου σήμερα βρίσκεται η συμμετοχή της Τουρκίας στις επιχειρήσεις ανακατάληψης της Μοσούλης.

Οι Financial Times του Λονδίνουεπισημαίνουν: «Στα πεδία των μαχών της Συρίας και του Ιράκ, ερίζουν για μεγαλύτερη επιρροή ήδη πολλές δυνάμεις. Το γεγονός ότι και η Τουρκία φιλοδοξεί να έχει εκεί στρατεύματα, θα πρέπει να προκαλεί μεγάλη ανησυχία. Ασφαλώς και η Άγκυρα έχει λόγους να φοβάται τις επιδιώξεις των Κούρδων για την ίδρυση ενός ανεξάρτητου κράτους. Η συμμετοχή τουρκικών στρατευμάτων σε Μοσούλη και Ράκκα όμως θα περιέπλεκε ακόμη περισσότερο τις προσπάθειες της συμμαχίας (…) για εκδίωξη των τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους. Πέραν τούτου για τον πρόεδρο Ερντογάν η καταπολέμηση του τζιχαντισμού του ISIS και η αποτροπή μιας νέας κουρδικής εξέγερσης είναι το ίδιο σημαντικά με τις προσωπικές του φιλοδοξίες».

Η γερμανική Tagesspiegel: «Μπορεί το ISIS να χάσει τη μάχη, όχι όμως και τον πόλεμο. Διότι ο πόλεμος είναι ασύμμετρος. Όπερ σημαίνει: καταρχήν οι τρομοκράτες θα διασκορπιστούν, θα κρυφτούν και θα χτυπήσουν εκεί που δεν το περιμένει κανείς. Έτσι οι πολίτες παραμένουν φοβισμένοι και οι κοινωνίες ασταθείς. Αυτοί είναι άλλωστε και οι μακροπρόθεσμοι στόχοι του Ισλαμικού Κράτους. Η αποσόβηση της ανθρωπιστικής καταστροφής αντίθετα, θα ήταν ένα φωτεινό παράδειγμα και αποκορύφωμα ανθρωπισμού. Και μια νίκη ενάντια στη στρατηγική του ISIS».

Πηγή: DW


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.