Quantcast
H Κομισιόν εκφράζει την πλήρη υποστήριξή της στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό - enikonomia.gr
share

H Κομισιόν εκφράζει την πλήρη υποστήριξή της στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό

δημοσιεύτηκε:

Την «πλήρη υποστήριξη» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις διαπραγματεύσεις που ξεκινούν σήμερα για το Κυπριακό στο Μον Πελερέν της Ελβετίας, όπου πραγματοποιείται συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, εξέφρασε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποστηρίζει τις διαπραγματεύσεις σε πολιτικό και τεχνικό επίπεδο και χαιρετίζει την πρόοδο και τις προσπάθειες που πραγματοποιούνται σε αυτό το πλαίσιο» υπογράμμισε ο κ. Σχοινάς, ενώ αναφέρθηκε και στην «προσωπική» εμπλοκή του προέδρου της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος «παρακολουθεί στενά» και βρίσκεται σε «στενή επαφή» με τους διαπραγματευτές.

Όσον αφορά συγκεκριμένα τις συζητήσεις στην Ελβετία, ανέφερε πως η Επιτροπή είναι «έτοιμη» να συμβάλει και «πρακτικά» στις συζητήσεις, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο.

Εξάλλου, ερωτηθείς σχετικά με τις εξελίξεις στην Τουρκία, ο Μ. Σχοινάς ανακοίνωσε πως την Τετάρτη αναμένεται το Κολέγιο των Επιτρόπων να συζητήσει και να υιοθετήσει την ετήσια δέσμη εκθέσεων προόδου της Επιτροπής για τη διεύρυνση της ΕΕ, μεταξύ των οποίων και αυτή που αφορά την Τουρκία.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.