Quantcast
Σε καλό κλίμα συνεχίζονται οι συνομιλίες για το Κυπριακό - enikonomia.gr
share

Σε καλό κλίμα συνεχίζονται οι συνομιλίες για το Κυπριακό

δημοσιεύτηκε:

Οι δύο ηγέτες, μαζί με τους διαπραγματευτές και τους αρμόδιους στο θέμα των περιουσιών, συζητούν σε μια προσπάθεια να ολοκληρώσουν τον κατάλογο των κριτηρίων που θα ρυθμίσει το θέμα των περιουσιών.

Εάν καταγραφεί πρόοδος, η συζήτηση θα επεκταθεί και επί των κριτηρίων που θα καθορίσουν τις εδαφικές αναπροσαρμογές σε μια πιθανή λύση. Βασικό κριτήριο για την ελληνοκυπριακή πλευρά είναι η επιστροφή του μεγαλύτερου δυνατού αριθμού προσφύγων υπό ελληνοκυπριακή διοίκηση.

Κρίσιμα τα επόμενα εικοσιτετράωρα για τη διαπραγμάτευση


Η χθεσινοβραδινή συνάντηση των ηγετών, η οποία κράτησε πέραν των τριών ωρών, έγινε –όπως πληροφορούμαστε- σε καλό κλίμα. Αναστασιάδης και Ακιντζί ασχολήθηκαν με εκκρεμότητες που υπήρχαν στα πρώτα τέσσερα κεφάλαια που αφορούν τη διακυβέρνηση, την οικονομία και την Ευρωπαϊκή Ένωση και συμφώνησαν τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί από εδώ και πέρα.

Στόχος της όλης προσπάθειας στο Μον Πελερέν είναι να υπάρξει τέτοια πρόοδος στο εδαφικό, μη αποκλειομένης και της κατάθεσης χάρτη από τις δύο πλευρές, ούτως ώστε να συμφωνηθεί και το επόμενο –και τελικό- στάδιο της διαδικασίας που είναι η σύγκληση πολυμερούς διάσκεψης η οποία θα ασχοληθεί με τα θέματα της ασφάλειας και των εγγυήσεων. Εάν αυτό είναι δυνατό, θα διαφανεί τα επόμενα εικοσιτεράωρα εδώ στην Ελβετία.

Πάντως ο ΓΓ του ΟΗΕ εξέφρασε και χθες την προσδοκία του να υπάρξει λύση του Κυπριακού στη διάρκεια της δικής του θητείας, δηλαδή μέχρι το τέλος του χρόνου.

Πηγή: DW



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.