Quantcast
Υπουργείο Εμπορίου Κίνας: Αμοιβαία επωφελείς οι διμερείς οικονομικές και εμπορικές σχέσεις με ΗΠΑ - enikonomia.gr
share

Υπουργείο Εμπορίου Κίνας: Αμοιβαία επωφελείς οι διμερείς οικονομικές και εμπορικές σχέσεις με ΗΠΑ

δημοσιεύτηκε:

Μια μακροπρόθεσμη, υγιής και σταθερή εμπορική σχέση μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ συμβαδίζει με τα θεμελιώδη συμφέροντα των λαών των δύο χωρών, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του υπουργείου Εμπορίου.

«Όποιος κι αν αναλάβει την αμερικανική προεδρία δεν θα αλλάξει την κατάσταση, η οποία είναι ότι τα κοινά συμφέροντα των δύο χωρών αντισταθμίζουν τις διαφορές και η εμβάθυνση μιας αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας είναι η κοινή επιθυμία της επιχειρηματικής κοινότητας στις δύο χώρες», δήλωσε ο εκπρόσωπος Σεν Ντανγιάνγκ σε συνέντευξη τύπου, απαντώντας σε ερώτηση για τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις αμερικανικές εκλογές.

Ο Σεν δήλωσε ότι η Κίνα θα συνεχίσει να εργάζεται με τις ΗΠΑ για να προωθήσει τις αμοιβαία επωφελείς, διμερείς οικονομικές και εμπορικές σχέσεις και να διασφαλίσει τη σταθερή και υγιή ανάπτυξή τους. Ερωτηθείς για την υποτίμηση του κινεζικού νομίσματος, ο Σεν απάντησε ότι η διατήρηση της γενικότερης σταθερότητας της συναλλαγματικής ισοτιμίας του γιουάν θα βοηθήσει στην προώθηση του εξωτερικού εμπορίου της Κίνας και η χώρα δεν έχει καμία πρόθεση να ενισχύσει τις εξαγωγές με ένα φθηνότερο γιουάν.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.