Quantcast
«Μονόδρομος» η διμερής συνεργασία για ΗΠΑ και Κίνα - enikonomia.gr
share

«Μονόδρομος» η διμερής συνεργασία για ΗΠΑ και Κίνα

δημοσιεύτηκε:

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ και ο νεοεκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έδωσαν έμφαση στην αμοιβαία συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών τους ως τη μοναδική επιλογή εξέλιξης των διμερών σχέσεων Κίνας-ΗΠΑ, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, μεταδίδουν τα κινεζικά ΜΜΕ.

Η Κίνα βρέθηκε στο επίκεντρο άσκησης σκληρής κριτικής από τον Ντόναλντ Τραμπ κατά την προεκλογική εκστρατεία στις ΗΠΑ. Ο Τραμπ προανήγγειλε την επιβολή δασμών 45% στα κινεζικά προϊόντα που εισάγονται στις ΗΠΑ, ενώ υποστήριξε ότι το Πεκίνο επεμβαίνει άμεσα, ασκώντας παρεμβατική νομισματική πολιτική στη διαμόρφωση της ισοτιμίας του κινεζικού νομίσματος (γουάν).

Έτσι, η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στο προεδρικό αξίωμα καλλιέργησε κλίμα αμφιβολίας για τις μελλοντικές εξελίξεις στις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνα, σε μία περίοδο που το Πεκίνο βρίσκεται αντιμέτωπο με την κάμψη των εξαγωγών του και προσπαθεί να επαναπροσανατολίσει την κινεζική οικονομία προς την εσωτερική ζήτηση προϊόντων. Η οικονομική ανάπτυξη της Κίνας επιβραδύνεται ενώ αναμένεται και αναδιοργάνωση του ηγετικού πυρήνα του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος που πλαισιώνει τον πρόεδρο Σι μέσα στο 2017.

“Τα γεγονότα αποδεικνύουν ότι η συνεργασία αποτελεί τη μόνη σωστή επιλογή στο διμερές πλαίσιο σχέσεων τόσο για την Κίνα, όσο και για τις ΗΠΑ, μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση της Κίνας (CCTV), επικαλούμενη τη συνομιλία μεταξύ του προέδρου Σι και του Τραμπ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.