Quantcast
Πρόντι: Αδιαμφισβήτητο δικαίωμα να ζητάμε μια διαφορετική Ευρώπη - enikonomia.gr
share

Πρόντι: Αδιαμφισβήτητο δικαίωμα να ζητάμε μια διαφορετική Ευρώπη

δημοσιεύτηκε:

«Είναι αδιαμφισβήτητο δικαίωμα να ζητάμε μια Ευρώπη διαφορετική από την σημερινή, αλλά για την επίτευξη του στόχου αυτού, χρειάζονται προγράμματα και συμμαχίες», δήλωσε ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι, στην εφημερίδα La Repubblica.

Σύμφωνα με τον Πρόντι, «το να χτυπά, κανείς τη γροθιά στο τραπέζι είναι ένα μέσο τακτικής, και όχι στρατηγικής προσέγγισης». Από την μία, ο Ιταλός κεντροαριστερός πολιτικός διαπιστώνει ότι «είναι σε εξέλιξη μια διαπραγμάτευση» και, κατά συνέπεια, « με την απειλή να χρησιμοποιήσει βέτο, η Ιταλία βρίσκεται σε θέση ισχύος, μέχρι οι Βρυξέλλες να εκφρασθούν οριστικά σε σχέση με τον ιταλικό κρατικό προϋπολογισμό του 2017».

Από την άλλη, όμως, ο Ρομάνο Πρόντι υπογραμμίζει ότι «μια στάση υπερβολικής αμφισβήτησης μπορεί να μην επιτρέψει στην Ιταλία να συνάψει τις αναγκαίες συμμαχίες για να μπορέσει να πετύχει τους βασικούς της στόχους».

Ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν είναι της άποψης ότι «ο Ρέντσι δικαίως διαμαρτύρεται για έλλειψη ευρωπαϊκής αλληλεγγύης», ομολογώντας πως «είναι μια στάση που εξέπληξε και τον ίδιο». Παράλληλα, συμβουλεύει τον Ιταλό πρωθυπουργό να μην ενταχθεί στην ομάδα εκείνων που θεωρούν τις Βρυξέλλες μόνον ως τον έτερο διαπραγματευτή που βρίσκεται στην άλλη άκρη του τραπεζιού, διότι «θα ήταν στρατηγικό λάθος».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.