Quantcast
Εξοργισμένο το Πεκίνο με τις καταγγελίες Τραμπ - enikonomia.gr
share

Εξοργισμένο το Πεκίνο με τις καταγγελίες Τραμπ

δημοσιεύτηκε:

Το Πεκίνο είναι εξοργισμένο με τις καταγγελίες του Ντόναλντ Τραμπ, νεοεκλεγέντος προέδρου των ΗΠΑ, ότι η κλιματική αλλαγή είναι μία κινεζική απάτη, υποστηρίζοντας ότι ήταν το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, που άρχισε τη διεξαγωγή των διαπραγματεύσεων για την υπερθέρμανση του πλανήτη, σχολιάζει το CNN.

Ο Τραμπ είχε δηλώσει το 2012 ότι η Κίνα δημιούργησε το θέμα με την κλιματική αλλαγή, προκειμένου να κάνει τον αμερικανικό βιομηχανικό τομέα, λιγότερο ανταγωνιστικό, χαρακτηρίζοντας “ανοησία” και ως “μη υπαρκτό” το παγκόσμιο φαινόμενο.

Από την πλευρά τους, αξιωματούχοι του κινεζικού υπουργείου των Εξωτερικών υποστηρίζουν ότι οι διαπραγματεύσεις για την κλιματική αλλαγή άρχισαν με την οργάνωση διεθνούς ομάδας από τον ΟΗΕ στη δεκαετία του ’80 με την υποστήριξη των προέδρων του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Ρόναλντ Ρέιγκαν και Τζορτζ Μπους του πρεσβύτερου.

Ο Κινέζος υφυπουργός των Εξωτερικών Λιου Ζενμίν υποστηρίζει ότι τόσο η ΕΕ, όσο και οι ΗΠΑ, είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στη συνειδητοποίηση του προβλήματος από την κινεζική πλευρά, σύμφωνα με σημειώσεις που έστειλε στο CNN διπλωμάτης που συνοδεύει τον υφυπουργό. Η κινεζική ηγεσία τονίζει ότι η κλιματική αλλαγή δεν είναι απάτη και και οι Ρεπουμπλικάνοι μπορούν να συνεχίσουν να υποστηρίζουν τη διαδικασία που έχει ενεργοποιηθεί, σύμφωνα με τον ίδιο διπλωμάτη.

Ο Τραμπ από την πλευρά του παρουσίασε την Κίνα ως εχθρό των ΗΠΑ στην προεκλογική του εκστρατεία εντοπίζοντας την κριτική του “στη διαφυγή θέσεων εργασίας και χρημάτων από την αμερικανική οικονομία.”

Ωστόσο, ο Αμερικανός υπουργός των Εξωτερικών Τζον Κέρι προσπάθησε να διαβεβαιώσει τις ασιατικές χώρες για τη συνέχιση της αμερικανικής υποστήριξης στα ζητήματα της κλιματικής αλλαγής.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.