Quantcast
Συνταγματικό Δικαστήριο Ιταλίας: Απέρριψε μέρος της μεταρρύθμισης της δημόσιας διοίκησης - enikonomia.gr
share

Συνταγματικό Δικαστήριο Ιταλίας: Απέρριψε μέρος της μεταρρύθμισης της δημόσιας διοίκησης

δημοσιεύτηκε:

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ιταλίας απέρριψε μέρος της μεταρρύθμισης της δημόσιας διοίκησης που ενέκρινε η κυβέρνηση Ρέντσι.

Συγκεκριμένα, μετά από προσφυγή της περιφέρειας Βένετο, το ιταλικό ανώτατο δικαστήριο αποφάνθηκε ότι τα στελέχη της δημόσιας διοίκησης θα μπορούν να απολύονται μόνον αν υπάρχει η σύμφωνη γνώμη των περιφερειών. Το ίδιο ισχύει και για καίριες παρεμβάσεις σε δημόσιες υπηρεσίες με εκτεταμένη παρουσία στις περιφέρειες της χώρας, και εταιρίες με κρατική και δημοτική συμμετοχή.

Η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου ουσιαστικά υποστηρίζει σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ότι δεν μπορεί να ζητείται απλώς η γνώμη των περιφερειών, αλλά η συναίνεσή τους.

Ο επικεφαλής της περιφέρειας Βένετο, Λούκα Τζάια, της Λέγκας του Βορρά, δήλωσε ότι «πρόκειται για μια ιστορική δικαστική απόφαση, η οποία πλήττει τον συγκεντρωτισμό της κυβέρνησης της Ρώμης».

«Είμαστε περικυκλωμένοι από μια ασφυκτική γραφειοκρατία, πρέπει να εγκριθεί η μεταρρύθμιση που προβλέπει τον περιορισμό των δικαιοδοσιών των περιφερειών» σχολίασε, από την μεριά του, ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματτέο Ρέντσι.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.