Quantcast
Δανία: Ανασχηματισμός προς αποφυγή των εκλογών - enikonomia.gr
share

Δανία: Ανασχηματισμός προς αποφυγή των εκλογών

δημοσιεύτηκε:

Ο πρωθυπουργός της Δανίας Λαρς Λόκε Ράσμουσεν προχώρησε σήμερα σε ανασχηματισμό ορίζοντας υπουργούς από δύο άλλα κόμματα έπειτα από το σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού με στόχο να διευρύνει τη βάση της κυβέρνησης μειοψηφίας.

Ο Ράσμουσεν ανακοίνωσε χθες ότι συμφώνησε στο σχηματισμό νέας κυβέρνησης στην οποία θα μετέχει το Φιλελεύθερο κόμμα του, η Φιλελεύθερη Συμμαχία και το Συντηρητικό Κόμμα περιορίζοντας έτσι τον κίνδυνο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, ενώ δεν περιέλαβε το λαϊκιστικό ακροδεξιό Κόμμα του Λαού.

Νέος υπουργός Εξωτερικών αναλαμβάνει ο ηγέτης της Φιλελεύθερης Συμμαχίας, ο Άντερς Σάμιουελσεν, ο οποίος τους τελευταίους μήνες είχε απειλήσει να ρίξει την κυβέρνηση εξαιτίας διαφωνιών σχετικά με τη μείωση φόρων, τη μεταναστευτική πολιτική και την πολιτική κοινωνικής πρόνοιας.

Νέος υπουργός Οικονομικών θα είναι Κρίστιαν Γένσεν του Φιλελεύθερου Κόμματος, ο οποίος ήταν υπουργός Εξωτερικών.

Με μόνο έξι έδρες από τις 179 του κοινοβουλίου, οι συντηρητικοί έλαβαν τρία υπουργεία και η Φιλελεύθερη Συμμαχία έλαβε έξι διαθέτοντας 12 έδρες. Οι Φιλελεύθεροι του Ράσμουσεν διαθέτουν 34 έδρες και θα έχουν 13 υπουργεία στη νέα κυβέρνηση.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.