Quantcast
Μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία στη Γερμανία μία κωμωδία για την προσφυγική κρίση - enikonomia.gr
share

Μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία στη Γερμανία μία κωμωδία για την προσφυγική κρίση

δημοσιεύτηκε:

Μία κωμωδία για την προσφυγική κρίση έγινε το πιο επιτυχημένο,εγχώριο, κινηματογραφικό έργο στη Γερμανία. Οι εισπράξεις από την ταινία του Ζίμον Φερχόβεν «Καλώς ήρθατε στους Χάρτμανς» (Willkommen bei den Hartmanns) έφθασαν τα 20 εκατομμύρια δολ.

Η ταινία που παρακολουθεί την απόφαση μιας εύπορης γυναίκας να φιλοξενήσει έναν Αφρικανό πρόσφυγα είναι η πρώτη σε εισπράξεις για το 2016 και το πιο επιτυχημένο γερμανόγλωσσο φιλμ της χρονιάς.

Η Σέντα Μπέργκερ υποδύεται την Αγγέλικα διευθύντρια σχολείου, που έχει συνταξιοδοτηθεί και ο Έρικ Καμπόνγκο, Βέλγος ηθοποιός υποδύεται τον Ντιάλο, Νιγηριανό που συναντά σε προσφυγικό καταυλισμό. Η απόφαση της Αγγέλικα να του προσφέρει στέγη δημιουργεί μία σειρά από γεγονότα που επιφέρουν αλλαγές στη ζωή της οικογένειάς της.

Η ταινία κάνει μία ρητή αναφορά στην απόφαση της καγκελαρίου της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ το 2015 να υποδεχθεί μεγάλο αριθμό προσφύγων στη χώρα.

Ο σύζυγος της Αγγέλικα, ο οποίος αντιδρά στα σχέδιά της, αναφέρει σε ένα σημείο: «Μπορεί η Φράου Μέρκελ να προσκαλεί το σύνολο του τρίτου κόσμου στη χώρα μας – εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε το ίδιο στο σπίτι μας».

Η Αγγέλικα κερδίζει παρά τις αντιρρήσεις του συζύγου της, Δρ. Χάρτμαν (ρόλο που ενσαρκώνει ο Heiner Lauterbach) και την ξενοφοβική συμπεριφορά των Γερμανών γειτόνων της οικογένειας.

Ο σκηνοθέτης της ταινίας, Ζίμον Φερχόβεν είναι ο γιος της ηθοποιού Σέντα Μπέργκερ με τον διάσημο σκηνοθέτη Μάικλ Φερχόβεν, βραβευμένο για την ταινία του 1990 The Nasty Girl.

The Guardian


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.