Quantcast
Fed καλεί αγορές - enikonomia.gr
share

Fed καλεί αγορές

δημοσιεύτηκε:

«H τελευταία συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ για φέτος θα πραγματοποιηθεί σήμερα με όλα τα βλέμματα να είναι στραμμένα στην τελευταία εκτίμηση των αξιωματούχων για την κατάσταση της οικονομίας και την συνέντευξη τύπου της επικεφαλής της Fed, Τζάνετ Γέλεν. Πολλά έχουν αλλάξει από την προηγούμενη συνάθροισή τους, λίγο πριν την εκλογική αναμέτρηση στην Αμερική», σημειώνουν οι Financial Times σε ανάλυσή τους και προσθέτουν:

«Υποθέτοντας ότι η Fed θα προχωρήσει στην πρώτη αύξηση στο κόστος του κρατικού δανεισμού τον τελευταίο χρόνο, το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί στην πορεία σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής για το 2017 και το 2018. Υπάρχει κίνδυνος ορισμένα μέλη- «γεράκια» της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοιχτής Αγοράς (FOMC) να αυξήσουν τις προβλέψεις τους σε σχέση με το πού αναμένουν να κατευθυνθούν τα επιτόκια».

Παράλληλα, επισημαίνεται: «η συνεδρίαση της Fed υποδηλώνει πως η περίσκεψη -ως ένα βαθμό- μπορεί σύντομα να ωφελήσει και τους πιο ένθερμους «ταύρους». Πράγματι έχει παρατηρηθεί μια ήπια αύξηση της μεταβλητότητας στην αγορά των μετοχών τις τελευταίες ημέρες- μια ένδειξη ενδεχομένως πως μερικοί επενδυτές αγοράζουν φθηνή κάλυψη έναντι του κινδύνου υποχώρησης της αγοράς» και συμπληρώνεται:

«η εκτόξευση των τιμών των μετοχών και της αξίας των εταιρικών ομολόγων, το μόνο που κάνει είναι να ανεβάζει τον πήχη για την επερχόμενη κυβέρνηση να πραγματοποιήσει μια δημοσιονομική «ένεση» στο χέρι της οικονομίας το 2017 που θα μεταφραστεί σε ετήσια ανάπτυξη άνω του 4%».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.