Quantcast
Έτοιμος να προσφέρει τις υπηρεσίες του για την εκκένωση του Χαλεπίου ο ΟΗΕ - enikonomia.gr
share

Έτοιμος να προσφέρει τις υπηρεσίες του για την εκκένωση του Χαλεπίου ο ΟΗΕ

δημοσιεύτηκε:

Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι παρά το γεγονός ότι δεν έχει εμπλοκή στα σχέδια για την αποχώρηση μαχητών και αμάχων από περιοχές στα ανατολικά του Χαλεπίου, είναι έτοιμος να προσφέρει τις υπηρεσίες του, ώστε η εκκένωση να πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Συντονισμού για Ανθρωπιστικά Θέματα ( UNOCHA).

Σε ισχύ βρίσκεται η εκεχειρία μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων


Η συμφωνία εκεχειρίας μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και των ανταρτών που ελέγχουν περιοχές ανατολικά του Χαλεπίου, παραμένει ενεργή παρά την καθυστέρηση στην υλοποίηση των σχεδίων για την έξοδο μαχητών και αμάχων, δηλώνουν πηγές των ανταρτών.

Εκπρόσωπος της ανταρτικής ομάδας Τζάμπα Σαμίγια, δήλωσε ότι η κατάπαυση του πυρός ισχύει. Τοπικός οπλαρχηγός της οργάνωσης Νουρ αλ Ντιν αλ Ζίνκι, επιβεβαίωσε ότι η συμφωνία που επιτεύχθηκε με τον ενεργό ρόλο της Τουρκίας και της Ρωσίας, βρίσκεται σε ισχύ. “Η συμφωνία ισχύει, η εκεχειρία είναι ενεργή,” τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος.


Σε ισχύ και η ειρηνευτική συμφωνία

Οι εκπρόσωποι των ανταρτών δηλώνουν ότι η ειρηνευτική συμφωνία εξακολουθεί να εφαρμόζεται, παρά την καθυστέρηση στην αποχώρηση των αμάχων από περιοχές ανατολικά του Χαλεπίου.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.