Quantcast
Aύξηση των επιτοκίων αναμένεται να αποφασίσει σήμερα η Fed - enikonomia.gr
share

Aύξηση των επιτοκίων αναμένεται να αποφασίσει σήμερα η Fed

δημοσιεύτηκε:

Η αμερικανική κεντρική τράπεζα Federal Reserve θα ολοκληρώσει τη διήμερη συνεδρίασή της για τον καθορισμό της πολιτικής σήμερα το απόγευμα, με μια αύξηση των επιτοκίων να φαίνεται σχεδόν βέβαιη, ενώ θα δημοσιοποιήσει νέες προβλέψεις αξιολογώντας κατά πόσο άλλαξαν οι οικονομικές προοπτικές μετά τις αμερικανικές εκλογές.

Η ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας για την πολιτική της και οι προβλέψεις της αναμένονται στις 21:00 ώρα Ελλάδας, ενώ στις 21:30 θα ακολουθήσει συνέντευξη τύπου της επικεφαλής της Fed Τζάνετ Γέλεν.

Οι αγορές αναμένουν αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων στο εύρος του 0,5-0,75% από το 0,25-0,5% που βρίσκονται από τότε που η Fed ενέκρινε την τελευταία τους αύξηση πριν ένα χρόνο.

Το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί στις νέες οικονομικές εκτιμήσεις, τις πρώτες μετά τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές όπου αναμένεται να αποτυπωθεί εάν οι αξιωματούχοι της τράπεζας θεωρούν ότι η έλευση της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ αλλάζει τις οικονομικές προοπτικές ή δημιουργεί τον κίνδυνο υψηλότερου πληθωρισμού.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.