Quantcast
Κίνα: Δωδεκαετής κάθειρξη σε πρώην κομματικό στέλεχος για διαφθορά - enikonomia.gr
share

Κίνα: Δωδεκαετής κάθειρξη σε πρώην κομματικό στέλεχος για διαφθορά

δημοσιεύτηκε:

Ο Γιανγκ Γουέιζε, πρώην επικεφαλής του Κομμουνιστικού Κόμματος στην Ναντζίνγκ, την πρωτεύουσα της επαρχίας Γιανγκσού, καταδικάστηκε σήμερα σε κάθειρξη 12μισι ετών για δωροληψία που συνολικά ξεπερνά τα 16 εκατ. γιουάν (περίπου 2,32 εκατ. δολάρια).

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου στην επαρχία Ζετζιάνγκ, κατάσχεται η προσωπική περιουσία αξίας 2 εκατ. γιουάν του Γιανγκ, ο οποίος είναι επίσης μέλος της Διαρκούς Επιτροπής στην τοπική επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας στην επαρχία Γιανγκσού.

Ο Γιανγκ κρίθηκε ένοχος για κατάχρηση της δημόσιας θέσης που κατείχε προκειμένου να ωφελήσει τρίτους σε υποθέσεις που αφορούσαν μεταξύ άλλων την ανάπτυξη ακινήτων και τις προαγωγές υπαλλήλων από το 2005 έως το 2014, σύμφωνα με το δικαστήριο. Οι δωροδοκίες που έλαβε ο ίδιος ή διαμέσου της συζύγου του ανήλθαν στα 16,43 εκατ. γιουάν. Το δικαστήριο του επέβαλε ελαφρύτερη ποινή καθώς ο Γιανγκ δήλωσε ένοχος και επέστρεψε αυτοβούλως τα παράνομα κέρδη του.

Η έρευνα σε βάρος του Γιανγκ από το αρμόδιο σώμα του κόμματος για εσωτερικές υποθέσεις διαφθοράς ξεκίνησε τον Ιανουάριο και ο ίδιος απομακρύνθηκε από τη θέση του.

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ έχει ξεκινήσει μια επιθετική εκστρατεία κατά της διαφθοράς των κρατικών αξιωματούχων που ουσιαστικά οδηγεί στην εκδίωξη υψηλόβαθμων κομματικών στελεχών, στρατιωτικών και ισχυρών επιχειρηματιών, οι οποίοι κάποτε ήταν στο απυρόβλητο. Στόχος της εκστρατείας είναι και η εξάρθρωση κυκλωμάτων που είχαν συστήσει οι αξιωματούχοι αυτοί στα οποία μετείχαν συγγενείς και συνεργάτες τους.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.