Quantcast
ΔΝΤ: Στηρίζει Λαγκάρντ παρά την ενοχή της στο σκάνδαλο Ταπί - enikonomia.gr
share

ΔΝΤ: Στηρίζει Λαγκάρντ παρά την ενοχή της στο σκάνδαλο Ταπί

δημοσιεύτηκε:

Ουάσιγκτον του Θανάση Κ. Τσίτσα

Η Κριστίν Λαγκάρντ θα παραμείνει στο τιμόνι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αφού το Εκτελεστικό Συμβούλιο την περιβάλλει με πλήρη εμπιστοσύνη παρά την καταδικαστική απόφαση της γαλλικής δικαιοσύνης για την αμέλεια που επέδειξε στην υπόθεση Ταπί.

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο σε έκτακτη συνεδρίασή του έλαβε υπόψιν του όλους τους σχετικούς παράγοντες και επιβεβαίωσε την πλήρη εμπιστοσύνη του στην ικανότητα της Γενικής Διευθύντριας Κρ. Λαγκάρντ να συνεχίσει να εκτελεί αποτελεσματικά τα καθήκοντά της.

«Η Εκτελεστική Επιτροπή προσβλέπει στη συνέχιση της συνεργασίας με τη γενική διευθύντρια για την αντιμετώπιση των δύσκολων προκλήσεων που αντιμετωπίζει η παγκόσμια οικονομία», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Στο πλαίσιο διοίκησης του Ταμείου, η γενική διευθύντρια διορίστηκε από το διοικητικό συμβούλιο και εκτελεί τα καθήκοντά της βάση των οδηγιών του συμβουλίου.

Κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων εποπτείας της, το Εκτελεστικό Συμβούλιο έχει συνεδριάσει τακτικά μετά από το διορισμό της γενικής διευθύντριας το 2011, για να εξετάσει κατά πόσον οι εξελίξεις στις νομικές διαδικασίες στη Γαλλία, σχετικά με τη γενική διευθύντρια, έχουν επηρεάσει την ικανότητά της να ηγείται του Ταμείου.

Σε δήλωση που έκανε η Κριστίν Λαγκάρντ ευχαρίστησε το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ για την ανανέωση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπο της.

Η Γαλλίδα αξιωματούχος ανέφερε πως κατά την πενταετή της δικαστική εκκρεμότητα -που κρίθηκε σε μια επίπονη πενταήμερη ακροαματική διαδικασία- η ίδια δεν επέτρεψε να αποσπαστεί ποτέ από τα καθήκοντα της στο ΔΝΤ.

Για την καταδίκη της σε αμέλεια χωρίς την επιβολή ποινής δήλωσε απογοητευμένη, ωστόσο είπε πως θα τα αφήσει όλα πίσω της και δεν θα ασκήσει έφεση.

Πηγή: Real.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.