Quantcast
ΟΙ ΗΠΑ έτοιμες να παραστούν στη διάσκεψη για το Κυπριακό - enikonomia.gr
share

ΟΙ ΗΠΑ έτοιμες να παραστούν στη διάσκεψη για το Κυπριακό

δημοσιεύτηκε:

Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες κληθούν από τα Ηνωμένα Έθνη, θα παραστούν στη διάσκεψη της Γενεύης για το Κυπριακό, δήλωσε η Αμερικανίδα πρέσβειρα στη Λευκωσία, Καθλίν Ντόχερτι, απαντώντας σε ερώτηση Ελληνοαμερικανών, με τους οποίους συναντήθηκε στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η Αμερικανίδα πρέσβειρα δήλωσε ενθαρρυμένη από την πρόοδο που σημείωσαν στις συνομιλίες τους οι δύο ηγέτες και την απόφασή τους να μεταβούν στη Γενεύη για συνομιλίες και διάσκεψη. Εξέφρασε, επίσης, την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών προς τη διαδικασία και την ετοιμότητά τους να βοηθήσουν σε ό,τι τους ζητηθεί.

Ερωτηθείσα εάν προτίθεται ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν να μεταβεί στη Γενεύη, η κ. Ντόχερτι είπε πως δεν πιστεύει ότι η διάσκεψη θα διεξαχθεί σε τόσο υψηλό επίπεδο. Κληθείσα να αναφέρει εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ότι ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Έρντογαν επιθυμεί λύση, η Αμερικανίδα πρέσβειρα απάντησε ότι μέχρι τώρα, αυτό φαίνεται.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι της ΠΣΕΚΑ, της ΑΧΕΠΑ, του αμερικανοελληνικού Ινστιτούτου, της Συντονιστικής Προσπάθειας Ελλήνων και του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.