Quantcast
ΗΠΑ: Στο στόχαστρο ο Τίλερσον για τις φορολογικές του απαλλαγές - enikonomia.gr
share

ΗΠΑ: Στο στόχαστρο ο Τίλερσον για τις φορολογικές του απαλλαγές

δημοσιεύτηκε:

Οι Δημοκρατικοί κατηγορούν τον Ρεξ Τίλερσον, ο οποίος επιλέχθηκε από τον Ντόναλντ Τραμπ για την ηγεσία του αμερικανικού υπουργείου των Εξωτερικών, ότι αθέτησε την υπόσχεσή του να παραδώσει στοιχεία για τις φορολογικές απαλλαγές που είχε επί τριετία, σχολιάζει το CNN.

Ωστόσο, γίνεται γνωστό ότι ο Τίλερσον δεν έχει νομική υποχρέωση να προσκομίσει τις φορολογικές απαλλαγές του.

Από την άλλη μεριά, σ’ ένα τυπικό ερωτηματολόγιο που του έστειλαν Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι υπήρχε η ερώτηση εάν ο ίδιος και η σύζυγος του θα κατέθεταν τις φορολογικές απαλλαγές τους, στην περίπτωση που αυτό τους είχε ζητηθεί. Τρεις Δημοκρατικοί Γερουσιαστές δήλωσαν στο CNN

ότι ο Τίλερσον είχε απαντήσει καταφατικά στην ερώτηση αυτή. Ωστόσο, δύο πηγές που έχουν γνώση του ερωτηματολογίου που εστάλη στον Τίλερσον, δήλωσαν ότι ο ίδιος ήταν θετικός στο να παρέχει “πληροφόρηση” σχετικά με τις φορολογικές απαλλαγές του και όχι με το οικονομικό ύψος των απαλλαγών του.

Όταν το CNN ζήτησε διευκρίνηση για το θέμα, ένα βοηθητικό στέλεχος της επιτροπής της Γερουσίας που ασχολείται με την υπόθεση δήλωσε ότι ο Τίλερσον έγραψε στο ερωτηματολόγιο:

“Εάν ερωτηθώ, θα γνωστοποιήσω πληροφορίες για τις φορολογικές απαλλαγές μου την τελευταία τριετία, επί μιας εμπιστευτικής βάσης για τη διαδικασία.”

Παράλληλα, οι Δημοκρατικοί έχουν καταθέσει αίτημα προς τη μεταβατική ομάδα του Τραμπ για τη γνωστοποίηση των φορολογικών απαλλαγών του Τίλερσον, σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος που έχει γνώση για το θέμα. “Είναι ενοχλητικό γιατί την προηγούμενη εβδομάδα είχε δημιουργηθεί η εντύπωση ότι υπήρχε απρόσκοπτη επικοινωνία μεταξύ της μεταβατικής ομάδας, της μειοψηφίας, αλλά και της πλειοψηφίας στη Γερουσία για το θέμα αυτό. Είναι προφανές ότι κάτι έχει αλλάξει,” δήλωσε χαρακτηριστικά το υψηλόβαθμο στέλεχος.

Από την άλλη μεριά, ο Μπόμπ Κόρκερ, Ρεπουμπλικάνος και πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, δηλώνει ότι από τους υποψηφίους για την ηγεσία του αμερικανικού ΥΠΕΞ δε ζητείται η κατάθεση τέτοιων εγγράφων. “Επί τη βάσει της πρακτικής που ακολουθείται δε ζητείται για τους υποψηφίους που ελέγχονται από την Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων η κατάθεση τέτοιων εγγράφων. Η επιτροπή δεν έχει ζητήσει από τον κύριο Τίλερσον την κατάθεση των φορολογικών απαλλαγών του,” δήλωσε ο Κόρκερ στο CNN. “Θα καταθέσει εκτενή στοιχεία για τα οικονομικά του. Τα στοιχεία αυτά, αναμένεται να κατατεθούν τις επόμενες ημέρες. Η επιτροπή μας, θα ακολουθήσει τις ίδιες διαδικασίες για την υποψηφιότητα του κυρίου Τίλερσον, όπως αυτές που ακολουθούσε προτού γίνω μέλος της, πριν από δέκα χρόνια,.” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κόρκερ, σύμφωνα με το CNN.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.