Quantcast
Γερμανία: Mέσα σε φορτηγά τρένα φτάνουν οι πρόσφυγες στη χώρα - enikonomia.gr
share

Γερμανία: Mέσα σε φορτηγά τρένα φτάνουν οι πρόσφυγες στη χώρα

δημοσιεύτηκε:

Η γερμανική αστυνομία έχει εντοπίσει από τον Οκτώβριο περισσότερους από 300 πρόσφυγες που έφτασαν στη χώρα με φορτηγά τραίνα, όπως αναφέρουν σήμερα γερμανικά μέσα επικαλούμενα αξιωματούχους της αστυνομίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Die Welt, η αστυνομία του Μονάχου εντόπισε 270 πρόσφυγες που εισήλθαν στη Γερμανία με φορτηγά τραίνα μέσω της Αυστρίας, ενώ η αστυνομία της Στουτγάρδης ανακοίνωσε ότι 60 αιτούντες άσυλο έφτασαν με τον ίδιο τρόπο στη χώρα μέσω Ελβετίας.

Όπως αναφέρει η ομοσπονδιακή αστυνομία της Γερμανίας, τον Δεκέμβριο εντατικοποιήθηκαν οι έλεγχοι στα σύνορα της χώρας σε συνεργασία με τις γειτονικές χώρες. Έκτοτε ο αριθμός των προσφύγων που κατάφεραν να περάσουν στη Γερμανία μειώθηκε.

Εξαιτίας όμως των αυξημένων συνοριακών ελέγχων στην περιοχή των Άλπεων οι πρόσφυγες πλέον προσπαθούν να φτάσουν στη Γερμανία με φορτηγά τραίνα μέσω Ιταλίας, όπως επισημαίνει η εφημερίδα.

Μάλιστα η ομοσπονδιακή αστυνομία έχει λάβει σχετική πληροφόρηση από έναν πρόσφυγα που ζούσε σε προσφυγικό καταυλισμό της Ιταλίας.

Η Ευρώπη είναι αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη εισροή προσφύγων και μεταναστών μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, κυρίως από τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

Παρά τις προσπάθειες της ΕΕ να περιορίσει την εισροή προσφύγων, εκατοντάδες άνθρωποι εξακολουθούν να προσπαθούν να περάσουν σε ευρωπαϊκές χώρες παράτυπα μέσα σε εμπορικά τραίνα ή φορτηγά θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους.

Στις 3 Δεκεμβρίου 2016 η αστυνομία της Αυστρίας εντόπισε δύο πρόσφυγες που είχαν συνθλιβεί μέχρι θανάτου μέσα σε ένα τραίνο που μετέφερε φορτηγά, προφανώς προσπαθώντας να φτάσουν στη Γερμανία.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.