Quantcast
Σύμπνοια αναφορικά με το Brexit «βλέπει» ο Μαλτέζος πρωθυπουργός - enikonomia.gr
share

Σύμπνοια αναφορικά με το Brexit «βλέπει» ο Μαλτέζος πρωθυπουργός

δημοσιεύτηκε:

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπάρχει περισσότερη σύμπνοια σχετικά με την πολιτική που πρέπει να ακολουθηθεί αναφορικά με την αποχώρηση της Βρετανίας από το μπλοκ από όση έχει υπάρξει με οποιοδήποτε άλλο θέμα στο παρελθόν, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Μάλτας Τζόζεφ Μουσκάτ που ανέλαβε την εναλλασσόμενη προεδρία της ΕΕ.

«Μίλησα και επισκέφθηκα σχεδόν όλες τις 26 υπόλοιπες χώρες μέλη της ΕΕ και υπάρχει (…) σύμπνοια στη στάση απέναντι στο Brexit. Δεν έχω ξαναδεί τέτοια σύμπνοια στο εσωτερικό της ευρωπαϊκής οικογένειας», είπε ο Μουσκάτ μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την παραίτηση του Ίβαν Ρότζερς, του Βρετανού πρεσβευτή στην ΕΕ, απάντησε: «Είναι ένα αποκλειστικά εθνικό ζήτημα (…) Επιμένουμε ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει διαπραγμάτευση χωρίς ενημέρωση».

Η ΕΕ έχει τονίσει ότι δεν θα ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις με τη Βρετανία μέχρις ότου το Λονδίνο ζητήσει να ενεργοποιηθεί επισήμως το άρθρο 50 της συνθήκης της Λισαβόνας. Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι έχει επισημάνει ότι θα επιδιώξει αυτό να γίνει ως το τέλος Μαρτίου.

Ο Μουσκάτ υπογράμμισε επίσης ότι η ΕΕ πρέπει να ασφαλίσει τα σύνορά της και κυρίως τα θαλάσσια.

«Θέλουμε να υποβάλουμε προτάσεις για τη διασφάλιση των θαλάσσιων συνόρων, γι’ αυτό πιστεύουμε ότι μια συμφωνία αντίστοιχη με αυτή που έχει συναφθεί με την Τουρκία και η οποία θα αφορά την κεντρική Μεσόγειο είναι πολύ σημαντική τους επόμενους μήνες, προτού ξεσπάσει μεγαλύτερη κρίση», εξήγησε.

Η Μάλτα, που βρίσκεται κοντά στη Βόρειο Αφρική, είναι μια από τις ευρωπαϊκές χώρες που δέχονται μεγάλο αριθμό προσφύγων και μεταναστών.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.